Салат столичний

Багатьом господаркам знайомий салат «Столичний». Його сміливо можна називати класикою, що не старіє, серед салатних страв. У складі салату присутні прості інгредієнти, і багато людей помилково вважають столичний салат народною стравою. Але ж у салату є своя історія створення та автор!

Салат – неодмінний атрибут будь-якого святкового застілля. Сьогодні меню будь-якого ресторану або звичайної їдальні обов'язково включає різноманітні салати, причому, і прості за своїм продуктовим складом, і екзотичні.

Багатьом господаркам знайомий салат «Столичний». Його сміливо можна називати класикою, що не старіє, серед салатних страв. У складі салату присутні прості інгредієнти, і багато людей помилково вважають столичний салат народною стравою. Але ж у салату є своя історія створення та автор!

Салат був винайдений шеф-кухарем одного з московських ресторанів, який взяв за основу «закордонний» Олів'є, замінивши в ньому деякі дефіцитні інгредієнти на більш доступні для наших громадян продукти.

Салат зазнав змін за час свого існування, але все ж таки залишається найбільш затребуваним і популярним.

Інгредієнти

  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Філе куряче (грудка): 300 г
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Огірок солоний: 1-2 шт.
  • Горошок консервований: 5 ст. ложок
  • Майонез: 3-4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для смачного та ситного салату "Столичний" беремо потрібні інгредієнти за списком. Попередньо відварюємо такі продукти: картопля, моркву, яйця та курячу грудку. Курячі грудки можна замінити стегенцем, видаливши після варіння кісточки. Для заправки береться майонез, але підійде сметана.

Подрібнюємо для салату відварену курячу грудку у формі дрібних шматочків.

Очищаємо остуджену картоплю та моркву. Подрібнюємо коренеплоди кубиками.

Зварені круто яйця рубаємо шматочками. Яєчну нарізку додаємо до інгредієнтів миску.

На черзі у нас огірки: свіжий та солоний. Зі свіжого огірка зрізаємо шкірку. Подрібнюємо огірки кубиками.

З основних компонентів салату залишився зелений консервований горошок. Перш ніж ввести його до складу страви, відкинемо горошок на сито, щоб злити сік.

Доповнюємо інгредієнти майонезом. На смак солимо, кидаємо чорного меленого перцю.

Залишилось лише для повної готовності салату перемішати інгредієнти.

Салат «Столичний» до столу подаємо в креманках або на ваш розсуд (можна оформити салат, використовуючи кулінарне кільце, наприклад).