Салат зі свининою та горіхами

До будь-якої радісної події, свят або до вихідного дня можна приготувати цей листковий м'ясний салат. Салат зі свининою та горіхами вийшов смачним та ситним.

До будь-якої радісної події, свят або до вихідного дня можна приготувати цей листковий м'ясний салат. У рецепті використовується мінімальна кількість звичайних інгредієнтів, але готовий салат виглядає ефектно і в загальному салатнику, і порційно. У салаті чудово поєднуються між собою м'ясні шматочки, яйця, волоські горіхи та мариновані огірочки. Як м'ясний інгредієнт я використовувала відварену свинину. Домашній салат зі свининою та горіхами вийшов смачним, ситним та апетитним.

Інгредієнти

  • Свинина: 300 г (відварена)
  • Горіх грецький (ядра): 70 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Огірок маринований: 2 шт.
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Щоб приготувати салат зі свининою та горіхами, візьмемо потрібні продукти. Свинину відварюємо у присоленій воді протягом 1 години, остуджуємо. Яйця варимо протягом 9 хвилин, остудити під крижаною водою, очищати. Бульйон від м'яса можна надалі використовувати для приготування перших і других страв, підлив.

Свинину перекладаємо на обробну дошку та нарізаємо дрібною соломкою. Можна також розібрати м'ясо на волокна. Викладаємо перший шар зі свинини та покриваємо його майонезом.

Мариновані огірки нарізаємо соломкою та викладаємо нарізку на м'ясний шар. Для цього ряду майонез не потрібний.

Нарізаємо варені курячі яйця невеликими брусочками. Розміщуємо наступний шар салату. Злегка його присолюємо.

Шар із яєць закриваємо майонезом.

Попередньо горіхи рубаємо шматочками (але не перетворюємо на крихту). Завершуємо формування салату подрібненими горіхами.

Для просочення шарів та охолодження ставимо салат хвилин на 15-20 у холодильник, а потім пропонуємо до столу.

Всім смачного!