Відварений буряк – досить часто зустрічається у складі багатьох салатів. Пропоную доповнити буряки зеленим горошком, обсмаженою цибулею та зеленню. Виходить простий у приготуванні смачний та корисний салат, який чудово впишеться у буденне меню на обід, перекусити їм можна і на вечерю. Апетитний салат із буряком та зеленим горошком урізноманітнить також подачу страв із м'яса та курки.
Інгредієнти
- Буряк варений: 1 шт.
- Горошок зелений консервований: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Цибуля зелена: 3-4 пера
- Олія рослинна: 3-4 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо для салату інгредієнти. Буряк краще відварити або запекти в духовці у фользі заздалегідь, щоб до моменту нарізки коренеплід вже охолонув. Очищаємо цибулю, зелену цибулю промиваємо.
На обробній дошці цибулю подрібнюємо у формі напівкілець. У сковороді прогріваємо олію. Викладаємо на сковороду нарізку з|із| цибулі і пасеруємо її, періодично перемішуючи, до м'якості і легкої золотистості.
Відварений буряк нарізаємо маленькими кубиками. Заготівлю для салату з буряка перекладаємо у миску.
Горошок із банки спочатку поміщаємо на сито або друшляк, щоб злити рідину, а потім додаємо до буряків.
До складу салату викладаємо пасеровану цибулю разом з олією, яка і служитиме заправкою для салату.
Пір'я зеленої цибулі подрібнюємо кільцями, додаємо їх до інгредієнтів салату. За смаком вміст солимо.
Залишилося тільки перемішати інгредієнти, і салат можна відразу запропонувати до столу.
Частуйтесь на здоров'я!