Салат з буряком та зеленим горошком

Відварений буряк – досить часто зустрічається у складі багатьох салатів. Пропоную приготувати апетитний салат із буряком та зеленим горошком.

Відварений буряк – досить часто зустрічається у складі багатьох салатів. Пропоную доповнити буряки зеленим горошком, обсмаженою цибулею та зеленню. Виходить простий у приготуванні смачний та корисний салат, який чудово впишеться у буденне меню на обід, перекусити їм можна і на вечерю. Апетитний салат із буряком та зеленим горошком урізноманітнить також подачу страв із м'яса та курки.

Інгредієнти

  • Буряк варений: 1 шт.
  • Горошок зелений консервований: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Цибуля зелена: 3-4 пера
  • Олія рослинна: 3-4 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Підготуємо для салату інгредієнти. Буряк краще відварити або запекти в духовці у фользі заздалегідь, щоб до моменту нарізки коренеплід вже охолонув. Очищаємо цибулю, зелену цибулю промиваємо.

На обробній дошці цибулю подрібнюємо у формі напівкілець. У сковороді прогріваємо олію. Викладаємо на сковороду нарізку з|із| цибулі і пасеруємо її, періодично перемішуючи, до м'якості і легкої золотистості.

Відварений буряк нарізаємо маленькими кубиками. Заготівлю для салату з буряка перекладаємо у миску.

Горошок із банки спочатку поміщаємо на сито або друшляк, щоб злити рідину, а потім додаємо до буряків.

До складу салату викладаємо пасеровану цибулю разом з олією, яка і служитиме заправкою для салату.

Пір'я зеленої цибулі подрібнюємо кільцями, додаємо їх до інгредієнтів салату. За смаком вміст солимо.

Залишилося тільки перемішати інгредієнти, і салат можна відразу запропонувати до столу.

Частуйтесь на здоров'я!