Пропоную урізноманітнити свій буденний раціон простим, але дуже смачним салатом з гарбуза, яблука, моркви. Такий салат готується буквально за лічені хвилини, а виходить соковитим, корисним, апетитним. Інгредієнти салату вдало поєднуються між собою. Пікантна закуска чудово підкреслює смак продуктів. Яскравий салат із гарбуза з яблуком та морквою сподобається і дорослим, і хлопцям. Цей варіант салату можна включити у пісне меню, розглянути його як варіант для ранкового перекушування.
Інгредієнти
- Гарбуз: 150 г (очищена від шкірки та насіння)
- Яблуко: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Сік лимонний: 1 ч. ложка
- Мед: 1 ч. ложка (рідкий)
Приготування
Щоб приготувати корисний салат із гарбуза з яблуком та морквою, візьмемо потрібні інгредієнти. Мед можна замінити цукром або зовсім виключити насолоду. Очищаємо гарбуз та моркву. Яблуко очищаємо в останню чергу, щоб воно не потемніло.
Насамперед зробимо для салату заправку. У невелику миску вливаємо оливкову олію (його, до речі, можна замінити іншою рослинною). Додаємо до олії рідкий мед та вижитий лимонний сік у потрібній кількості. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
Починаємо подрібнення продуктів для салату з гарбуза. Я взяла шатківницю для овочів по-корейськи, але підійде і звичайна терка з великими осередками.
Так само чинимо з морквиною. Додаємо смужки моркви до гарбуза.
На черзі – яблуко. Очищаємо його і теж натираємо.
Подрібнені інгредієнти поливаємо заправкою.
Склад салату перемішуємо. Даємо салату з гарбуза з яблуком та морквою настоятися 10 хвилин, а потім пропонуємо до столу.
Усім приємного та корисного перекушування!