Прості овочеві салати мають багато шанувальників. У таких страв є гастрономічні переваги, які полягають у великій кількості вітамінів та смакових якостях. Мені подобаються салати із свіжої білокачанної капусти. Ось і сьогодні в моєму буденному меню смачний салат із капустою, солодким перцем та ананасом, який готується на раз-два.
У першоджерелі ананас використовується свіжий, але я замінила його на консервований, смак зовсім не постраждав. Представлений покроковий рецепт салату з капустою, перцем та ананасом сподобається любителям не «заморочуватися» за приготуванням страв.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 200 г
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Ананас консервований: 200 г
- Зелень свіжа: 0,5 пучка
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Цукор: щіпка
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Знайомимося зі списком товарів хороших і відміряємо в потрібному кількості, яке, до речі, можна збільшити чи зменшити залежно від необхідних порцій.
Приступимо до реалізації рецепту з нарізки білокачанної капусти. Подрібнюємо її тонкими смужками. Капустяну заготовку переправляємо в миску і посипаємо цукровим піском і сіллю. Капусту переминаємо із спеціями, щоб вона пустила сік.
Солодкий болгарський перець будь-якого кольору подрібнюємо у формі тонкої соломки, попередньо очистивши плід від насіння та ватяних перегородок.
Доповнюємо овочі консервованим ананасом, нарізаним у формі брусочків.
Подрібнений склад салату урізноманітнюємо зеленню. Промиваємо гілочки, обсушуємо і тонко рубаємо. Заготовку викладаємо до інгредієнтів салату.
Для заправки використовується оливкова олія. Якщо таке відсутнє, то дозволяється його замінити звичною олією. За смаком інгредієнти досолюємо, можна трохи поперчити.
Залишилося лише компоненти салату між собою перемішати та одразу запропонувати його до столу.
Смачний вам трапези разом із капустяним салатом!