Для буденного меню пропоную зробити апетитний салат, у складі якого присутні звичайні інгредієнти – відварена картопля, свіжий огірок, яйця, зелений горошок. Такий продуктовий набір, я впевнена, під рукою кожної господині. Заправляти салат з картоплею та свіжим огірком будемо соусом з майонезу та гострої гірчиці. Салат можна запропонувати до обідньої трапези, адже виходить він ситним та смачним.
Інгредієнти
- Картопля (варена): 2 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Горошок консервований: 5 ст. ложок
- Цибуля зелена: 5-6 пір'я
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Майонез: 2 ст. ложки
- Гірчиця: 1 ч. ложка
Приготування
Для салату підготуємо продукти за списком. Заздалегідь відварюємо картоплю в шкірці, потім бульби остуджуємо та очищаємо. Також відварити потрібно яйця. Промиваємо огірок та пір'я зеленої цибулі.
Відварену картоплю нарізаємо у формі невеликого кубика. Нарізування перекладаємо в миску.
Далі приступаємо до нарізування свіжого огірка. Подрібнюємо його так само, як і картопля.
На черзі – відварені яйця. Рубаємо їх невеликими шматочками.
Пір'я свіжої зеленої цибулі шаткуємо кільцями.
Консервований зелений горошок спочатку відкидаємо на сито, а потім додаємо до складу картопляного салату.
Майонез змішуємо із гірчицею. Соусом, що вийшов, заправляємо інгредієнти салату. За смаком солимо і перчимо.
Перемішуємо інгредієнти салату, і можна одразу його поставити на стіл.
Частуйтесь на здоров'я!