Салат з моркви з волоськими горіхами та часником

Апетитний салат з моркви з волоськими горіхами та часником урізноманітнить не тільки буденне меню, можна його запропонувати і для святкових вечірок.

Сьогодні у мене в меню легкий салат, основним інгредієнтом якого є морква. За рецептом морква з'єднується з подрібненим часником і волоськими горіхами, а для заправки використовується майонез. Як бачите, склад інгредієнтів для такої страви мінімальний, зате воно виходить смачним, готуватися на раз-два. Апетитний салат з моркви з волоськими горіхами та часником урізноманітнить не тільки буденне меню, можна його запропонувати і для святкових вечірок.

Інгредієнти

  • Морква: 2 шт.
  • Горіх грецький (ядра): 40 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Майонез: 2 ст. ложки

Приготування

Візьмемо для морквяного салату інгредієнти за переліком. Моркву очищаємо, обполіскуємо холодною водою. З часникових часточок знімаємо лушпиння. Волоські горіхи розколюємо, виймаємо ядра.

Почнемо реалізацію рецепту з подрібнення моркви. Її треба натерти. Використовуємо бік терки з дрібними або середніми осередками.

Додаємо до морквяної маси подрібнені волоські горіхи. Їх можна подрібнити качалкою на дошці або в блендері.

На черзі – часникові зубчики. Пропускаємо їх через спеціальний прес. Можна використовувати для подрібнення дрібну тертку.

Заправляємо компоненти салату майонезом. Спецій ніяких не потрібно, але якщо вам не вистачає солі, підсоліть салат.

Інгредієнти салату між собою добре перемішуємо.

Смачний та корисний морквяний салат з волоськими горіхами та часником готовий. Частуйтесь на здоров'я!