Салат з куркою, картоплею та горошком

У цьому салаті звичайні інгредієнти, які завжди є в наших холодильниках. Салат з куркою, картоплею та горошком нагадує за смаком традиційний олів'є.

У цьому курячому салаті – звичайні інгредієнти, які завжди є в наших кулінарних запасниках. Простий у приготуванні салат із куркою, картоплею та горошком нагадує за смаком традиційний олів'є.

Для приготування попередньо відваріть куряче м'ясо, картопля, моркву та яйця. Як курячий інгредієнт в ідеалі взяти філе, але підійде і м'ясо з стегенець. Для заправки використовується майонез (домашній чи магазинний). Отже, приступаємо.

Інгредієнти

  • М'ясо куряче: 200 г (відварене)
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля зелена: 6-7 пір'я
  • Горошок консервований: 4 ст. ложки
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Беремо потрібні продукти за списком. Очищаємо морквину та картопля від шкірки, яйця – від шкаралупи. Якщо використовуємо стегенець, то зніміть куряче м'ясо з кістки. Промиваємо зелену цибулю.

Приступимо до подрібнення продуктів для салату. Я використовувала для нарізки звичайний столик, але є ще й спеціальні кулінарні пристосування у вигляді решітки. Нарізаємо картоплю та моркву. Заготівлю перекладаємо у відповідну ємність (миску).

На черзі – куряче м'ясо. Для салату нарізаємо його дрібними шматочками. Нарізку переправляємо в миску до інгредієнтів.

А тепер візьмемося за подрібнення курячих яєць. Шинкуємо їх шматочками. Можна взяти яйцерізання.

Із зеленого горошку спочатку зціджуємо сік, а потім переправляємо в миску.

Подрібнюємо зелену цибулю.

Інгредієнти подрібнені, їх можна заправити майонезом. Кидаємо за смаком сіль та чорний мелений перець.

Залишилося лише перемішати компоненти салату. Якщо солі не вистачає, додайте спецію.

Апетитний салат з куркою, картоплею та горошком готовий до дегустації. Смачного!