Найчастіше для заправки салатів ми використовуємо майонез. Такий соус, звичайно, додає калорійності страві. Пропоную зробити смачний салат з куркою та морквою без майонезу, замінивши заправку пікантним складом з олії, жовтка та гірчиці. Салатна страва виходить одночасно ситною і без зайвих калорій. Відварене куряче м'ясо з морквою доповнене огірком, зеленню, яйцями. Апетитно та просто!
Інгредієнти
- Курка: 350 г (м'ясо з грудки або гомілок, стегон відварене)
- Морква варена: 1 шт.
- Огірок свіжий: 1-2 шт.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Цибуля зелена: 0,5 пучка
- Гірчиця: 1 ст. ложка (без гірки)
- Олія оливкова: 4-5 ст. ложок
- Сіль за смаком
Приготування
Для рецепту візьмемо потрібні продукти. Попередньо потрібно відварити куряче м'ясо, моркву та яйця. Інгредієнти остудити, моркву та яйця очистити.
Почнемо подрібнення з курячого м'яса. Нарізаємо його у формі кубиків і перекладаємо у миску.
Доповнюємо нарізку з курки подрібненою кубиками морквиною.
На черзі – свіжий огірок. Промиваємо його, обтираємо. Шинкуємо огірочок кубиками. Заготівлю переправляємо до решти інгредієнтів салату.
Приступаємо до нарізування яєць. Увага: один жовток потрібно залишити для приготування заправки салату.
Ополіскуємо пір'я зеленої цибулі, струшуємо їх від зайвої рідини. Нарізаємо зелень і додаємо в салат.
Зробимо заправку для салату. Жовток розминаємо вилкою. Вливаємо олію до жовтка, додаємо гірчицю. За смаком солимо. Ретельно перемішуємо інгредієнти. Соус готовий для салату.
Соусом, що вийшов, заправляємо салат, інгредієнти перемішуємо.
Ситний салат з куркою та морквою без майонезу ставимо на стіл та пригощаємось. Смачного!