Солона скумбрія по-домашньому

Солона в домашніх умовах скумбрія за своїми смаковими якостями анітрохи не поступається покупній рибі. Виходить солона скумбрія по-домашньому дуже смачною, апетитною, смачною.

Солона в домашніх умовах скумбрія за своїми смаковими якостями анітрохи не поступається покупній рибі, а в чомусь навіть перевершує. Пропоную засолити самостійно скумбрію шматочками у пікантному маринаді, у складі якого пряні спеції та сушений базилік. Виходить солона скумбрія по-домашньому дуже смачною, апетитною, смачною. Таке рибне частування доповнить будь-яке святкове гуляння.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт.
  • Коріандр (зерна): 1 ч. ложка
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 2 ст. ложки
  • Базилік сушений: 1 ч. ложка
  • Гвоздика в бутонах: 3-4 шт.
  • Вода: 200 мл

Приготування

Підготуємо потрібні інгредієнти, щоби засолити скумбрію по-домашньому. Відміряємо у зазначених кількостях спеції. Для маринаду візьміть невелику каструльку або ковшик. Солити краще в контейнері або банку.

У ємність для варіння маринаду всипаємо сіль, цукор, коріандр, сушений базилік та гвоздику в бутонах. Кидаємо лавровий лист.

Вміст заливаємо водою та доводимо до кипіння. Як тільки маринад почне булькати, знімаємо його з вогню. Готовий маринад для засолювання скумбрії повністю остудити.

Поки остигає маринад, займемося рибою. Скумбрію потрошимо, видаляємо чорну плівку всередині. Зрізаємо голову, хвіст, плавці. Промиваємо рибу під проточною водою.

Підготовлену скумбрію нарізаємо шматочками шириною приблизно 2-3 см. Шматочки риби укладаємо у відповідний контейнер.

Скумбрію повністю заливаємо маринадом. Закриваємо контейнер кришкою та ставимо в холодильник. Солимо скумбрію протягом 24 годин.

Соковита та смачна солона скумбрія по-домашньому готова. До столу рибку можна запропонувати з подрібненою цибулею або картоплею. Пригощайтеся, приємного апетиту!