Салат з шинкою та болгарським перцем

У ваш буденний раціон вдало впишеться салат із шинкою та болгарським перцем. Салат виходить смачним, ситним та пікантним.

У ваш буденний раціон вдало впишеться салат, у складі якого звичайні та доступні інгредієнти – картопля, яйця, морквина, шинка. Салат виходить смачним, ситним та пікантним завдяки присутності в ньому маринованого огірка та солодкого болгарського перцю. Перець, до речі, вибирайте м'ясистого, яскравого червоного або жовтого кольору. Апетитний салат із шинкою та болгарським перцем можна розглянути і як страву для святкового застілля.

Заздалегідь для салату потрібно відварити картоплю, моркву та яйця. Ці варені продукти потім остудити під крижаною водою та очистити. Щоб салат виглядав красиво, намагайтеся нарізати інгредієнти пропорційно (тобто однаково).

Інгредієнти

  • Шинка: 200 г
  • Картопля: 2 шт. (відварний)
  • Морква: 1 шт. (відварена)
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Огірок маринований: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб приготувати салат із шинкою та болгарським перцем, візьмемо за списком потрібні продукти. Шинка може бути з будь-якого сорту м'яса (курки, індички, свинини, телятини). Перець очищаємо від насіння, обполіскуємо.

Почнемо подрібнення інгредієнтів з м'ясного компонента – шинки. Нарізаємо продукт у формі невеликих кубиків.

Аналогічним способом надаємо і з відвареною картоплею та морквиною – нарізаємо кубиками.

На черзі — маринований огірок та солодкий перчик. Інгредієнти для салату також нарізаємо кубиками.

До складу салату з шинкою та перцем додаємо нарубані маленькими шматочками яйця.

Салат заправляємо майонезом. На свій смак солимо та перчимо інгредієнти.

Салат перемішуємо, потім ставимо у холодильник на 15-20 хвилин. Охолоджений салат з шинкою та болгарським перцем пропонуємо до столу.

Пригощайтеся всім смачного перекусу!