Салат зі свіжої капусти, крабових паличок та сиру

Такий салат зі свіжої капусти, крабових паличок та сиру має ніжний смак, його можна включити і в меню для святкових посиденьок, і урізноманітнити їм швидке перекушування.

Свіжа білокачанна капуста – дуже поширений продукт харчування. Використовують її і для варіння супів (звичайно, найпопулярніша страва цієї категорії страв – щи), і для приготування других ситних страв, і як начинка для випічки. Вітається свіжа капуста, безперечно, і в салатах. Оскільки капуста має чудову якість – поєднуватися з різними інгредієнтами, то включати салати зі свіжою капустою у свій раціон можна хоч щодня, причому не повторюючись.

Для тих, хто не любить довго «чарувати» над приготуванням закусок, пропоную покроковий рецепт салату зі свіжої капусти, крабових паличок і сиру, який мене «підкуповує» тим, що інгредієнти в ньому не потрібно варити, що значно скорочуємо час на реалізацію страви.

Такий салат зі свіжої капусти, крабових паличок та сиру має ніжний смак, його можна включити і в меню для святкових посиденьок, і урізноманітнити їм швидке перекушування.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 200 г (свіжа)
  • Сир твердий: 100 г
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Крабові палички: 100 г
  • Горошок консервований: 4 ст. ложки
  • Майонез: 2,5 ст. ложки (або сметана)
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений: за смаком

Приготування

Беремо для капустяного салату потрібні продукти. З капусти видаляємо верхні листи, огірок промиваємо (за потребою зрізаємо шкірку). Крабові палички мають бути охолодженими.

Почнемо подрібнення з капусти. Шинкуємо її тонкими смужками. Перекладаємо в салатник чи миску. Я відразу присипаю нарізку з капусти сіллю та перетираю руками. Так вона стає м'якшою і соковитішою.

Свіжий огірок (шкірку я майже завжди видаляю, виняток – молоденькі плоди з грядки) нарізаємо соломкою.

Крабові палички подрібнюємо у формі «шайбочок». Подрібнену заготівлю відправляємо відразу в миску до решти інгредієнтів.

Для сиру використовуємо терку із середніми поділками. Продукт подрібнюємо. Стружку із сиру переправляємо в миску.

Горошок спочатку відкидаємо на друшляк чи сито, щоб зцідити сік, а потім доповнюємо консервованими горошинами склад капустяного салату.

Для заправки скористаємося нежирним майонезом чи сметаною. Сіль вже є у салаті. Але якщо вам не вистачає, додайте спецію разом із меленим перчиком.

Перемішуємо подрібнені інгредієнти.

Салат із свіжої білокачанної капусти, крабових паличок та сиру приготований, можна одразу його запропонувати до столу. Частуйтесь на здоров'я!