Салат з крабовими паличками, кукурудзою і майонезом

Мій покроковий рецепт салату з крабовими паличками, кукурудзою та майонезом я використовую і для буденного меню, готую його і у свята. Треба сказати, такий салат швидко змітається зі столу, адже його смак ніжний і приємний.

У минулому столітті, приблизно у 90-х роках, на полицях магазинів з'явився «морський» продукт — крабові палички та крабове м'ясо. І хоча виготовляється такий інгредієнт зовсім не з краба, а з рибного фаршу, крабові палички швидко та міцно обжилися в наших холодильниках. На столах з'явився новий популярний салат із крабовими паличками та кукурудзою, який постійно удосконалюється кожною господаркою.

Мій покроковий рецепт салату з крабовими паличками, кукурудзою та майонезом я використовую і для буденного меню, готую його і у свята. Треба сказати, такий салат швидко змітається зі столу, адже його смак ніжний і приємний.

Крабові палички для салату мають бути охолодженими, а не замороженими. Їх я крім консервованої кукурудзи доповнюю відвареним рисом, свіжим огірком, зеленою цибулею. Рис краще відварити заздалегідь та обов'язково промити після термічної обробки під холодною водою, щоб клейковина не зіпсувала смаку салату. Для заправки беру нежирний майонез.

Інгредієнти

  • Крабові палички: 100 г (охолоджені)
  • Кукурудза (консервована): 5 ст. ложок
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 3-4 пера
  • Рис: 70 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Майонез: 3 ст. ложки

Приготування

Для крабового салату готуємо інгредієнти.

Рис відварюємо у трохи присоленій воді. Перекладаємо підготовлений рис у миску.

З огірка зрізаємо шкірку. Втім, можна її й залишити, якщо вона не гірчить.

Зерна консервованої кукурудзи спочатку викладаємо на сито, щоб зцідити сік. Потім додаємо кукурудзу в миску до інгредієнтів.

Крабові палички ріжемо шайбочками.

Цибулю подрібнюємо кільцями.

Поміщаємо до інгредієнтів майонез, приправляємо спеціями.

Ну, ось практично салат готовий. Залишилося лише перемішати інгредієнти.

Можна одразу подавати салат на стіл, пригощайтеся!