Шарлотка із замороженими яблуками

Пропонований покроковий рецепт шарлотки практично не відрізняється від класичного способу замісу тіста для подібного пирога та випікання його в духовці.

Пропонований покроковий рецепт шарлотки із замороженими яблуками практично не відрізняється від класичного способу замісу тіста для подібного пирога та випікання його в духовці. Відмінність є лише в начинці. Для неї ми скористаємося заготівлею – заморожені на зиму яблука, призначені якраз для компотів, шарлоток та іншої подібної випічки.

Домашня шарлотка із замороженими яблуками виходить ніжною та приємною за структурою. Випічка чудово урізноманітнить чайні посиденьки в колі сім'ї або друзів як смачний десерт.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Цукор: 1 ст.
  • Яйця курячі: 3 шт.
  • Заморожена яблучна нарізка: 2 шт.

Приготування

Відміряємо у потрібній кількості інгредієнти для яблучної шарлотки. Відразу з морозилки виймаємо заморожені на зиму яблука, щоби трохи відтанули. Налаштовуємо температурний режим духовки на 180 градусів для прогріву, оскільки заміс тесту багато часу не забере.

У робочу широку миску по черзі розбиваємо курячі яйця. Приєднуємо до них весь пісок.

Для змішування продуктів у мисці беремо віночок або міксер (що краще). Доводимо вміст до однорідного пишного складу.

Солодкуватий склад, що вийшов, доповнюємо борошном, кілька разів пропущеної через дрібне сито.

Щоб тісто для шарлотки із замороженими яблуками вийшло ніжним і тягучим по консистенції, втручаємо, не поспішаючи, борошно в суміш ложкою. Перемішуємо за годинниковою стрілкою знизу нагору.

У тісто викладаємо заготовку із заморожених яблук, перемішуємо.

Приготоване тісто поміщаємо у призначену для випікання кондитерських виробів форму.

У духовку, яка досить прогрілася, форму з тестом та яблучною начинкою відправляємо на 30-35 хвилин.

Наш домашній яблучний пиріг готовий! Чекаємо, поки наше «творіння» охолоне, ріжемо на порції та із задоволенням пригощаємось!