Швидке тісто на кефірі для біляшів

Як правило, тісто для біляшів замішується з використанням дріжджів. Я пропоную вам альтернативний варіант – швидке тісто на кефірі для біляшів.

У такої випічки, як беляші, багато гастрономічних шанувальників. Як правило, тісто для біляшів замішується з використанням дріжджів. Часу на приготування та підняття тесту потрібно достатньо. Я пропоную вам альтернативний варіант – швидке тісто на кефірі для біляшів, яке виходить м'яким, з ним приємно працювати. З таким тестом біляші виходять смачними та апетитними.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 350-380 г
  • Кефір: 1 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 0.5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0.5 ч. ложки

Приготування

За списком вимірюємо необхідні продукти. Кефір має бути кімнатної температури.

У потрібну робочу миску вливаємо кисломолочний напій – кефір. Розбиваємо в нього куряче яйце.

Інгредієнти в мисці доповнюємо заявленими порціями цукру, соди та солі.

Між собою інгредієнти добре змішуємо до однорідного складу, який потім вливаємо рослинне масло. Змішуємо ще раз.

У суміш, що вийшла, на основі кефіру додаємо борошно. Раджу обов'язково її просіяти, щоб уникнути попадання в тісто дрібного сміття. Процес просіювання також робить тісто м'яким та ніжним.

Перемішуємо інгредієнти до одержання тесту. На виході тісто для біляшів на кефірі виходить м'яким і злегка прилипає до долоні.

На час приготування начинки тісто накриваємо рушником. Потім ліпимо біляші. Приємного вам клопоту на кухні!