У такої випічки, як беляші, багато гастрономічних шанувальників. Як правило, тісто для біляшів замішується з використанням дріжджів. Часу на приготування та підняття тесту потрібно достатньо. Я пропоную вам альтернативний варіант – швидке тісто на кефірі для біляшів, яке виходить м'яким, з ним приємно працювати. З таким тестом біляші виходять смачними та апетитними.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 350-380 г
- Кефір: 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 0.5 ч. ложки
- Сода харчова: 0.5 ч. ложки
Приготування
За списком вимірюємо необхідні продукти. Кефір має бути кімнатної температури.
У потрібну робочу миску вливаємо кисломолочний напій – кефір. Розбиваємо в нього куряче яйце.
Інгредієнти в мисці доповнюємо заявленими порціями цукру, соди та солі.
Між собою інгредієнти добре змішуємо до однорідного складу, який потім вливаємо рослинне масло. Змішуємо ще раз.
У суміш, що вийшла, на основі кефіру додаємо борошно. Раджу обов'язково її просіяти, щоб уникнути попадання в тісто дрібного сміття. Процес просіювання також робить тісто м'яким та ніжним.
Перемішуємо інгредієнти до одержання тесту. На виході тісто для біляшів на кефірі виходить м'яким і злегка прилипає до долоні.
На час приготування начинки тісто накриваємо рушником. Потім ліпимо біляші. Приємного вам клопоту на кухні!