Млинці без молока на окропі

Сьогодні у нас простий рецепт млинців без молока на окропі, який відрізняється від традиційного способу замісу тесту відсутністю молока.

Домашні апетитні млинці подобаються і дорослим, і дітлахам. Для сімейної трапези пропоную вам простий покроковий рецепт млинців без молока на окропі, який відрізняється від традиційного способу замісу тесту відсутністю молочного напою у складі. Млинці без молока виходять не менш смачними, зі столу вони точно «відлетять» вмить.

Приготовані млинці без молока на окропі виходять ажурними та повітряними завдяки гарячій воді, яка робить тісто легким та ніжним.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка
  • Сода харчова: 1/3 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Вода: 330 мл

Приготування

Для замісу млинцевого тіста беремо потрібні продукти. Щоб процес приготування тіста був легким, візьмемо широку глибоку миску.

У підготовлену чисту миску вбиваємо пару курячих яєць. До них підсипаємо солодкий інгредієнт – цукор, кидаємо щіпку солі.

Ручним вінчиком або міксером перетворюємо компоненти в мисці на однорідний склад.

Від запропонованої кількості води відливаємо близько 150 мл у миску (при цьому процес перемішування не зупиняємо).

На черзі – борошно. Для насичення млинця киснем продукт обов'язково пропускаємо через дрібне сито. Перемішуємо далі. Повинне вийти густе тісто, в якому відсутні грудочки тіста.

Решту води кип'ятимо і всипаємо в неї харчову соду. Заливаємо окріп у тісто, продовжуючи перемішувати інгредієнти.

Тісто для млинців практично готове. Залишилося в нього відразу влити олію і перемішати. Тісто використовуємо за призначенням не відразу, а через 15-20 хвилин.

Поверхню сковороди змащуємо маслом або шматочком сирого сала. Як тільки сковорода розжариться, починаємо смажити млинці. Кожну сторону млинця доводимо до золотистого відтінку.

Всім смачного!