Шарлотка з тертими яблуками

Готуємо з вами домашню шарлотку. Завдяки тертим на тертці з великими поділами яблукам шарлотка виходить ароматнішою і ситною.

Пропоную вам покроковий рецепт шарлотки з тертими яблуками, яка має низку своїх гастрономічних переваг. Незважаючи на те, що процес замісу тіста для такої шарлотки мало чим відрізняється від свого класичного аналога, пиріг виходить ароматнішим і соковитим. Весь секрет у подрібненні начинки для пирога. Зазвичай яблука для шарлотки нарізаються часточками або кубиками (ну так прийнято). У моєму рецепті для подрібнення фрукта використовується терка з великими поділами. Домашня шарлотка з тертими яблуками особливо приваблива за смаковими якостями з плодами осіннього сезону.

Інгредієнти

  • Яблука: 2 шт. (великі)
  • Цукор: 1 ст.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Олія вершкове: 1 шматочок (для змащування форми)
  • Сіль: 1 щіпка

Приготування

Беремо для рецепту шарлотки потрібні продукти. Оскільки підготовка тесту та начинки не займає багато часу, можна відразу вмикати духову шафу. Налаштовуємо температуру для випікання шарлотки на 180 градусів.

Беремо глибоку миску, розбиваємо на неї по черзі яйця. Приєднуємо до продукту цукровий пісок та щіпку солі.

Озброюємося міксером чи віночком і доводимо вміст у мисці до однорідного стану. Час збивання залежить від інтенсивності обертання міксера чи віночка.

Борошно з'єднуємо з розпушувачем, перемішуємо, а потім пропускаємо через дрібне сито в однорідну суміш, що вийшла.

Міняємо віночок на ложку або кулінарний пензлик. Перемішуємо компоненти та отримуємо в результаті тягуче тісто з ніжною структурою.

Форму для випікання пирогів змащуємо вершковим маслом. Дно трохи посипаємо цукром. Яблука прямо в шкірці натираємо. Яблучну стружку розподіляємо по дну форми.

Яблучну заготовку закриваємо тестом.

Форму з тестом відправляємо у духовку на півгодини.

Чекаємо, поки шарлотка охолоне, а потім нарізаємо її на порції. Подаємо смачну шарлотку з тертими яблуками зі своїми улюбленими напоями – чаєм, кавою, компотом. Приємного та солодкого вам перекушування!