Курник зі свининою та картоплею

У класичному варіанті приготування курника для начинки використовується куряче м'ясо. Я ж пропоную зробити курник зі свининою та картоплею.

У класичному варіанті приготування курника для начинки використовується куряче м'ясо. Але його можна замінити і яловичиною, і свининою, і фаршем. Я пропоную зробити курник зі свининою та картоплею, а тісто для нього замісити на маргарині. Пиріг-курник виходить дуже смачним, ситним – чудовий варіант для перекушування.

Інгредієнти

  • Тісто: 500 г (для курника)
  • Свинина: 300 г
  • Картопля: 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Молоко: 2 ст. ложки

Приготування

Для випікання курника візьмемо потрібні продукти. М'ясо має бути охолодженим. Очищаємо картоплю та цибулю.

Оскільки тісто у нас вже готове, почнемо нарізати інгредієнти для начинки. Картоплю подрібнюємо кубиками. Заготівлю переправляємо у миску.

Свинину перекладаємо на обробну дошку та нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо м'ясну нарізку до картоплі у миску.

Цибулю для начинки нарізаємо маленькими шматочками.

Склад начинки для курника на смак солимо і перчимо. Можна додати улюблених спецій. Перемішуємо, готова начинка.

Тісто для курника розрізаємо на 2 шматки. Одна частина тесту піде на основу, вона має бути трохи більшою. Якщо плануєте оформляти верх пирога, залиште трохи тесту. Більшу частину тіста розгортаємо в круглий пласт, який відразу укладаємо на деко. Начинку зі свинини та картоплі розподіляємо на підставі пирога.

Шматок тіста, що залишився, розкочуємо. Закриваємо шаром начинку. За бажанням оформляємо верх пирога на власний розсуд.

Щоб курник вийшов рум'яним та апетитним, змажемо його сумішшю з жовтка та молока.

Завантажуємо курник у прогріту до 180 градусів духовку на 1:00.

Ситний та смачний курник з начинкою зі свинини та картоплі готовий, приємного апетиту!