Шарлотка зі свіжою вишнею

Шарлотка з вишнею, приготовлена за цим рецептом, має вишуканий пікантний смак, який виходить завдяки ягідній кислинці.

Більшість господарок готує шарлотку з яблуками. Але є безліч способів урізноманітнити смачний домашній пиріг начинкою з інших фруктів або ягід. Ось покроковий рецепт шарлотки зі свіжою вишнею, який примітний економічністю продуктів та швидким способом випікання.

Апетитна шарлотка з вишнею має вишуканий пікантний смак, що виходить завдяки ягідній кислинці.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Цукор: 1 ст.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Вишня: 1 жменя

Приготування

Для вишневої шарлотки беремо потрібні продукти. З ягід видаляємо кісточки. Для борошна та цукру використовуємо одну мірну склянку. Борошно обов'язково просіюємо.

У глибоку робочу миску висипаємо заявлену норму цукрового піску. Доповнюємо солодкий інгредієнт курячими яйцями.

Починаємо збивати яйця із цукром, користуючись міксером. Спочатку перемішуємо інгредієнти на малих оборотах, поступово збільшуючи швидкість. У результаті має вийти пишна біла маса.

У пишний однорідний цукрово-яєчний склад підсипаємо борошно, що просіює.

Починаємо втручати борошно в пишну масу за годинниковою стрілкою знизу нагору, користуюся столовою ложкою або кулінарною лопаткою.

Для випікання вишневої шарлотки я взяла силіконову форму. Дно злегка змащуємо вершковим маслом. Підготовлені ягоди без кісточок розподіляємо по дну форми.

Вишневу начинку закриваємо приготованим тестом.

Рекомендується заздалегідь прогріти духовку до 180 градусів. Перекладаємо форму із заготівлею шарлотки в духовку на 30 хвилин.

Домашня шарлотка із вишневою начинкою готова. Ласощі з ягодою подаємо як десерт з улюбленими напоями. Всім смачного та солодкого перекушування!