Дріжджове тісто без яєць

Ось покроковий рецепт дріжджового тіста без яєць, яке можна використовувати для випікання численних страв. Заміс тесту не становить кулінарної складності.

Ось покроковий рецепт дріжджового тіста без яєць, яке можна використовувати для випікання численних страв. Заміс тесту не становить кулінарної складності, головне – дотримуйтесь покрокової інструкції. З такого тіста можна приготувати пиріжки, булочки, біляші, апетитні пироги з різними начинками. Щоб готова випічка радувала вас, обов'язково приділіть увагу вистоювання тіста.

Інгредієнти

  • Сухі дріжджі: 5 г
  • Вода: 250 мл
  • Борошно пшеничне: 500 г
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки

Приготування

За списком відмірюємо потрібні продукти. Вода для замісу тесту має бути теплою (приблизна температура 38°). Борошно краще взяти найвищого гатунку. Олія має бути без яскравого аромату, ідеально використовувати соняшникове рафіноване.

Підбираємо для замішування тіста широку миску. Всипаємо в неї вказану порцію цукру та солі.

Далі всипаємо в миску сухі дріжджі та одну столову ложку борошна.

Інгредієнти заливаємо теплою водою та ретельно перемішуємо. Миску накриваємо рушником і залишаємо на півгодини у теплому місці без протягів. На поверхні з'явилися бульбашки, опара готова.

У приготовлену опару всипаємо просіяне пшеничне борошно. Невелику кількість борошна залиште для подальшого вимішування тіста. Вливаємо олію.

На початковому етапі вимішуємо тісто спочатку в мисці, потім переносимо на робочу поверхню столу. Вимішуємо тісто на столі, додаючи до нього борошно, що залишилося, протягом 10 хвилин. Тісто має бути м'яким, але не щільним. Не потрібно забивати тісто борошном.

Долоні трохи змащуємо олією, тісто збираємо в колобок. Перекладаємо тісто в глибоку миску, накриваємо рушником тканини і витримуємо півгодини в теплі.

Домашнє дріжджове тісто без яєць можна використовувати за призначенням – готувати смачні пиріжки, біляші чи булочки. Приємного вам клопоту на кухні!