Щи з томатною пастою та свіжою капустою

Пропоную вам урізноманітнити обіднє меню корисною, ситною і дуже смачною гарячою стравою – щами з томатною пастою і свіжою капустою.

Давайте урізноманітнюємо обіднє меню корисною, ситною і дуже смачною гарячою стравою. Пропоную вам покроковий рецепт щей з томатною пастою та свіжою капустою, які, я впевнена, стануть частим гостем на вашому столі.

Готуються борщ на м'ясному бульйоні. Серед продуктового складу – картопля, цибуля, морквина, солодкий болгарський перець. Два останні зазначені інгредієнти можна використовувати у замороженому вигляді.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Морква: 1 шт.
  • Картопля: 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Будь-яка зелень: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Олія рослинна: 30 мл
  • М'ясний бульйон: 1,8 л

Приготування

Для рецепту використаний м'ясний бульйон на основі яловичини. Підійде також курячий бульйон. Очищаємо овочі.

Бульйон для щей у нас вже готовий, тому відразу починаємо основний процес варіння. Нарізаємо капусту тонкими стрічками і викладаємо в бульйон.

Картопля для щій наріжемо у формі брусків. Картопляну заготівлю через 10 хвилин відправляємо до капусти.

Подрібнюємо моркву за допомогою великої тертки.

Солодкий болгарський перець та цибулю нарізаємо невеликими кубиками.

Подрібнені овочі перекладаємо в прогріту олію, обсмажуємо 5 хвилин, додаємо томатну пасту.

До пасерованих овочів та томатної пасти вливаємо бульйон, у якому вариться капуста та картопля (приблизно 150 мл). Гасимо протягом 10 хвилин.

Томлені разом із томатною пастою овочі переправляємо в каструлю. Готуємо ще 10-15 хвилин разом.

Коли готування підійде до кінця, до складу вводимо мелені спеції, сіль за смаком, лавровий лист і свіжу або сушену зелень (підійде і заморожена).

Домашні борщ зі свіжою капустою зварилися. Наливаємо борщ у тарілки і подаємо до столу разом зі сметаною. Всім смачного!