Давайте урізноманітнюємо обіднє меню корисною, ситною і дуже смачною гарячою стравою. Пропоную вам покроковий рецепт щей з томатною пастою та свіжою капустою, які, я впевнена, стануть частим гостем на вашому столі.
Готуються борщ на м'ясному бульйоні. Серед продуктового складу – картопля, цибуля, морквина, солодкий болгарський перець. Два останні зазначені інгредієнти можна використовувати у замороженому вигляді.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 300 г
- Морква: 1 шт.
- Картопля: 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Лист лавровий: 1 шт.
- Будь-яка зелень: за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 30 мл
- М'ясний бульйон: 1,8 л
Приготування
Для рецепту використаний м'ясний бульйон на основі яловичини. Підійде також курячий бульйон. Очищаємо овочі.
Бульйон для щей у нас вже готовий, тому відразу починаємо основний процес варіння. Нарізаємо капусту тонкими стрічками і викладаємо в бульйон.
Картопля для щій наріжемо у формі брусків. Картопляну заготівлю через 10 хвилин відправляємо до капусти.
Подрібнюємо моркву за допомогою великої тертки.
Солодкий болгарський перець та цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
Подрібнені овочі перекладаємо в прогріту олію, обсмажуємо 5 хвилин, додаємо томатну пасту.
До пасерованих овочів та томатної пасти вливаємо бульйон, у якому вариться капуста та картопля (приблизно 150 мл). Гасимо протягом 10 хвилин.
Томлені разом із томатною пастою овочі переправляємо в каструлю. Готуємо ще 10-15 хвилин разом.
Коли готування підійде до кінця, до складу вводимо мелені спеції, сіль за смаком, лавровий лист і свіжу або сушену зелень (підійде і заморожена).
Домашні борщ зі свіжою капустою зварилися. Наливаємо борщ у тарілки і подаємо до столу разом зі сметаною. Всім смачного!