Окрошка на кефірі без ковбаси

Смачну та освіжаючу фарбу можна приготувати і без традиційної для цієї страви інгредієнта — ковбаси. Така окрошка на кефірі без ковбаси виходить ситною та апетитною.

Смачну та освіжаючу фарбу можна приготувати і без традиційної для цієї страви інгредієнта — ковбаси. Пропоную до складу для окрошки включити картоплю, яйця, свіжий огірок та редиску, а для заправки використовувати кефір. Така окрошка на кефірі без ковбаси виходить ситною та апетитною. У спекотний день окрошка доречна протягом усього дня.

Інгредієнти

  • Картопля: 2 шт.
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Редиска: 5-6 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля зелена: 5-6 пір'я
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Кефір: 500 мл
  • Вода мінеральна: скільки потрібно

Приготування

Щоб приготувати крошку на кефірі без ковбаси, візьмемо потрібні інгредієнти. Заздалегідь відварюємо картоплю та яйця. Дані інгредієнти охолоджуємо в крижаній воді та очищаємо. Добре промиваємо свіжий огірок, редиску, зелену цибулю.

Подрібнення підготовлених продуктів почнемо з картоплі. Нарізаємо її у формі дрібних кубиків.

На черзі – свіжий огірок. Спочатку зрізаємо з нього шкірку, а потім подрібнюємо кубиками.

До картоплі та огірка перекладаємо нарубані шматочками яйця.

Нарізаємо редиску дрібними шматочками, переправляємо до решти інгредієнтів.

Ще один інгредієнт для окрошки – зелена цибуля. Нарізаємо пір'я тонкими кільцями, додаємо до складу окрошки.

Між собою інгредієнти добре перемішуємо, до смаку солимо і перчимо.

Розкладаємо заготівлю для окрошки по тарілках. Заливаємо кефіром та мінеральною водою (з розрахунку 1:1). Перемішуємо.

Холодну окрошку без ковбаси на кефірі подаємо на стіл. Усім приємного перекушування!