Приготувати смачні борщ пропоную зі свіжої білокачанної капусти. Щоб щи вийшли ситними, я використовувала тушонку. Для варіння щей підійде тушонка з будь-якого м'яса — свинини, яловичини, курки. Домашні щі зі свіжої капусти з тушонкою виходять наваристими та апетитними – чудова страва для обідньої трапези.
Інгредієнти
- Тушонка: 250 г
- Капуста білокачанна: 250 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Соус томатний: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Вода: 2 л
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
- Зелень свіжа: за смаком
Приготування
Щоб зварити борщ із свіжої капусти з тушонкою, візьмемо потрібні продукти. Очищаємо картоплю, цибулю, моркву. З капусти знімаємо верхні листи, зрізаємо качан. Добре промиваємо помідор та зелень. Наливаємо в каструлю воду та кип'ятимо її.
Картоплю для щій нарізаємо невеликими брусочками. Нарізку з картоплі перекладаємо у киплячу воду. Доводимо вміст до кипіння.
Тонкими смужками шаткуємо білокачанну капусту. Перекладаємо заготовку з капусти в каструлю. Варимо після закипання разом із картоплею 15 хвилин.
Моркву подрібнюємо теркою, цибулю нарізаємо дрібними шматочками. У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо в гарячу олію моркву та цибулю. Періодично перемішуючи, пасеруємо овочі 5 хвилин.
Помідор нарізаємо кубиками, викладаємо на сковороду. Додаємо томатний соус. Перемішуємо вміст на сковороді, продовжуємо обсмажувати інгредієнти протягом 5 хвилин.
Заготівлю із обсмажених овочів переправляємо у каструлю. Продовжуємо варити далі ще ще 5 хвилин.
У сковороду, де смажилися овочі, викладаємо з банки тушонку. Обсмажуємо м'ясні шматочки 2-3 хвилини, щоб розтопити застиглий жир. Потім викладаємо тушонку в каструлю. Продовжуємо варити щі ще 5-6 хвилин.
Під кінець приготування щі зі свіжої капусти з тушонкою пробуємо на смак. Солимо і перчимо, скільки потрібно. Кидаємо в каструлю лавровий лист, додаємо подрібнену зелень. Я використала зелену цибулю, підійде кріп, петрушка. Вимикаємо плиту. Каструлю зі щами накриваємо кришкою і томимо 10 хвилин.
Ситні щі зі свіжої капусти з тушонкою до столу можна запропонувати зі сметаною або майонезом. Пригощайтеся всім приємного апетиту!