Щи зі свіжої капусти з тушонкою

Приготувати смачні борщ пропоную з білокачанної капусти. Щи зі свіжої капусти з тушонкою виходять наваристими та апетитними – чудова страва для обідньої трапези.

Приготувати смачні борщ пропоную зі свіжої білокачанної капусти. Щоб щи вийшли ситними, я використовувала тушонку. Для варіння щей підійде тушонка з будь-якого м'яса — свинини, яловичини, курки. Домашні щі зі свіжої капусти з тушонкою виходять наваристими та апетитними – чудова страва для обідньої трапези.

Інгредієнти

  • Тушонка: 250 г
  • Капуста білокачанна: 250 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Помідори: 1 шт.
  • Соус томатний: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Вода: 2 л
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Зелень свіжа: за смаком

Приготування

Щоб зварити борщ із свіжої капусти з тушонкою, візьмемо потрібні продукти. Очищаємо картоплю, цибулю, моркву. З капусти знімаємо верхні листи, зрізаємо качан. Добре промиваємо помідор та зелень. Наливаємо в каструлю воду та кип'ятимо її.

Картоплю для щій нарізаємо невеликими брусочками. Нарізку з картоплі перекладаємо у киплячу воду. Доводимо вміст до кипіння.

Тонкими смужками шаткуємо білокачанну капусту. Перекладаємо заготовку з капусти в каструлю. Варимо після закипання разом із картоплею 15 хвилин.

Моркву подрібнюємо теркою, цибулю нарізаємо дрібними шматочками. У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо в гарячу олію моркву та цибулю. Періодично перемішуючи, пасеруємо овочі 5 хвилин.

Помідор нарізаємо кубиками, викладаємо на сковороду. Додаємо томатний соус. Перемішуємо вміст на сковороді, продовжуємо обсмажувати інгредієнти протягом 5 хвилин.

Заготівлю із обсмажених овочів переправляємо у каструлю. Продовжуємо варити далі ще ще 5 хвилин.

У сковороду, де смажилися овочі, викладаємо з банки тушонку. Обсмажуємо м'ясні шматочки 2-3 хвилини, щоб розтопити застиглий жир. Потім викладаємо тушонку в каструлю. Продовжуємо варити щі ще 5-6 хвилин.

Під кінець приготування щі зі свіжої капусти з тушонкою пробуємо на смак. Солимо і перчимо, скільки потрібно. Кидаємо в каструлю лавровий лист, додаємо подрібнену зелень. Я використала зелену цибулю, підійде кріп, петрушка. Вимикаємо плиту. Каструлю зі щами накриваємо кришкою і томимо 10 хвилин.

Ситні щі зі свіжої капусти з тушонкою до столу можна запропонувати зі сметаною або майонезом. Пригощайтеся всім приємного апетиту!