Щи з консервованою квасолею та свіжою капустою

Варити такі щі з консервованою квасолею та свіжою капустою можна на будь-якому м'ясному бульйоні.

Щоб урізноманітнити смак звичних щілин, пропоную включити до складу інгредієнтів консервовану білу квасолю. Варити такі щі з консервованою квасолею та свіжою капустою можна на будь-якому м'ясному бульйоні. Я взяла куряче м'ясо (підійдуть будь-які частини птиці). Щи виходять апетитними, ситними. Запропонувати їх на стіл найкраще зі сметаною.

Інгредієнти

  • Курка: 300 г (будь-які частини)
  • Вода: 1,5 л
  • Картопля: 2-3 шт.
  • Капуста: 250 г (свіжа)
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Олія рослинна: 3 столові ложки
  • Паста томатна: 1 чайна ложка
  • Квасоля біла консервована: 4 столові ложки
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо інгредієнти для варіння смачних щей.

Промиваємо куряче м'ясо. Перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і варимо до повної готовності. М'ясо витягаємо з каструлі. Коли воно охолоне, наріжемо шматочками і повернемо знову в каструлю. Бульйон, що вийшов, солимо за смаком.

Очищаємо картоплю та нарізаємо її у формі брусочків. Перекладаємо в бульйон. Відразу нарізаємо тонкими смужками капусту. Переправляємо капустяну нарізку слідом за картоплею в каструлю. Картоплю та капусту варимо майже до готовності.

Паралельно займемося овочами. Морквину подрібнюємо теркою. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками.

Заготівлю з овочів перекладаємо на сковороду в розігріту олію. Пасеруємо хвилини 3, потім додаємо томатну пасту і продовжуємо обсмажувати ще 3-4 хвилини.

І картопля, і капуста приготувалися. Додаємо в каструлю промиту консервовану квасолю.

Слідом за квасолею до щи додаємо пасерований овочевий склад.

Щи з квасолею проварюємо ще хвилини зо дві. Наприкінці приготування суп перчимо. Додаємо лавровий лист. Я урізноманітнювала щі з квасолею ще нарізкою зі свіжої зелені.

Апетитні щі з консервованою квасолею готові. Подаємо їх зі сметаною чи майонезом. Приємного та ситного перекушування!