Суп з фрикадельками

Домашній суп із фрикадельками – це, мабуть, найвдаліший і ходовий варіант для обіднього меню. Такий суп подобається і дорослим, і дітям. Мій покроковий рецепт супу з фрикадельками включає картопля, овочі, заготовки з м'ясного фаршу і вермішель.

Домашній суп із фрикадельками – це, мабуть, найвдаліший і ходовий варіант для обіднього меню. Такий суп подобається і дорослим, і дітям. Мій покроковий рецепт супу з фрикадельками включає картопля, овочі, заготовки з м'ясного фаршу і вермішель. Страва виходить ситною та наваристою завдяки м'ясним фрикаделькам. Я використала для них яловичий фарш. До речі, фрикадельки можна заготовити заздалегідь, вони чудово зберігаються у морозильній камері. Отже, давайте приступимо до приготування супу з фрикадельками та макаронними виробами.

Інгредієнти

  • Фарш яловичий: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Вермішель: 1 жменя
  • Вода: 1,5 л
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія соняшникова: 30 мл
  • Будь-яка зелень: за смаком (свіжа)

Приготування

Для варіння супу із фрикадельками беремо потрібні продукти. Фарш для фрикадельок можна використовувати, в принципі, будь-хто. Якщо ви візьмете курячий фарш, то супчик стане дієтичним. У мене вермішель тонка, її можна замінити будь-якими макаронними виробами на ваш смак.

Я заготовила фрикадельки для супу заздалегідь і зберігала їх у морозилці. Ділюсь рецептом їх приготування. У миску викладаю яловичий фарш. Доповнюю його половинкою цибулини, подрібненою терткою. Вбиваю яйце, додаю спеції — сіль та чорний мелений перець. Добре перемішую протягом 5-7 хвилин. З м'ясної основи, що вийшла, катаю кульки-фрикадельки.

Фрікадельки у нас готові, починаємо варити суп. У каструлю наливаємо води, солимо її та доводимо до кипіння на плиті. Картоплю очищаємо та подрібнюємо у формі брусочків. Закидаємо картопляну нарізку в киплячу воду. Варимо приблизно 15 хвилин.

Овочі — у нас це морква та цибуля — подрібнюємо. Цибулину шаткуємо шматочками, а моркву трьом.

Крапаємо на дно сковороди рослинну олію, розподіляємо її по всій поверхні. Овочеву заготовку викладаємо для обсмажування на сковороду. Томимо до м'якості.

Зажарку відправляємо в суп.

Додаємо заготовки фрикадельок. Продовжуємо варити ще 10 хвилин.

Коли фрикадельки піднімуться до супу, викладаємо вермішель. Відразу її перемішуємо, щоб вироби не зібралися в грудку. Варимо до готовності 5-7 хвилин. Смакові якості супу регулюємо меленими спеціями, при необхідності досолюємо.

Суп з фрикадельками, що вийшов, розливаємо порціями в тарілки і додаємо нарізану свіжу зелень, яка додасть страві аромат.

Всім смачного!