Щи зі свіжою капустою та пшоном

Зварити ситні та смачні домашні щі можна за різними рецептами. Смачні щі зі свіжою капустою та пшоном обов'язково повинні бути присутніми у вашому обідньому меню.

Зварити апетитні ситні та смачні домашні щі можна за різними рецептами. Я вирішила основні інгредієнти гарячої страви – капусту, моркву, цибулю та картопля – доповнити пшоном. Щи вийшли на славу, адже я їх до того ж готувала на м'ясному бульйоні зі свинини. Смачні щі зі свіжою капустою та пшоном обов'язково повинні бути присутніми у вашому обідньому меню.

Інгредієнти

  • Свинина: 350 г
  • Капуста білокачанна: 250 г
  • Картопля: 3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Просо: 3 ст. ложки
  • Соус томатний: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 2 л

Приготування

Візьмемо за списком потрібні продукти. Для варіння м'ясного бульйону можна використати свинину на кістки.

М'ясо промиваємо під проточною водою, завантажуємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності. Час залежатиме від якості м'яса, у мене на варіння пішло більше години. Витягти з бульйону м'ясо, остудити його, потім нарізати дрібними шматочками і повернути в каструлю. Бульйон посолити.

Свіжу білокачанну капусту нарізати дрібними смужками. Заготівлю відправити у каструлю в бульйон.

Очистити картоплю та нарізати бульби у формі брусочків. Коли капуста закипить, зменшити вогонь і додати|добавляти| в каструлю картопляну нарізку.

Просо перебрати, промити під холодною водою. Крупу додати в каструлю через 10 хвилин після закладання картоплі.

Очистити морквину із цибулею. Моркву подрібнити за допомогою терки, цибулю нашаткувати шматочками.

У сковороді розігріти олію. Викласти подрібнені овочі, додати томатний соус. Обсмажити протягом 5 хвилин.

Пасерування з овочів додати в каструлю. Продовжувати варити разом ще хвилин 5-7.

Наприкінці приготування домашніх щіт скуштувати суп на смак, додати при необхідності сіль, приправити меленими спеціями, кинути лавровий листок. За бажанням додати подрібнену свіжу зелень.

Смачні борщ із пшоном і білокачанною капустою готові, пригощайтеся на здоров'я! Подачу можна урізноманітнити сметаною. Смачного!