Зварити апетитні ситні та смачні домашні щі можна за різними рецептами. Я вирішила основні інгредієнти гарячої страви – капусту, моркву, цибулю та картопля – доповнити пшоном. Щи вийшли на славу, адже я їх до того ж готувала на м'ясному бульйоні зі свинини. Смачні щі зі свіжою капустою та пшоном обов'язково повинні бути присутніми у вашому обідньому меню.
Інгредієнти
- Свинина: 350 г
- Капуста білокачанна: 250 г
- Картопля: 3 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Просо: 3 ст. ложки
- Соус томатний: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
- Вода: 2 л
Приготування
Візьмемо за списком потрібні продукти. Для варіння м'ясного бульйону можна використати свинину на кістки.
М'ясо промиваємо під проточною водою, завантажуємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності. Час залежатиме від якості м'яса, у мене на варіння пішло більше години. Витягти з бульйону м'ясо, остудити його, потім нарізати дрібними шматочками і повернути в каструлю. Бульйон посолити.
Свіжу білокачанну капусту нарізати дрібними смужками. Заготівлю відправити у каструлю в бульйон.
Очистити картоплю та нарізати бульби у формі брусочків. Коли капуста закипить, зменшити вогонь і додати|добавляти| в каструлю картопляну нарізку.
Просо перебрати, промити під холодною водою. Крупу додати в каструлю через 10 хвилин після закладання картоплі.
Очистити морквину із цибулею. Моркву подрібнити за допомогою терки, цибулю нашаткувати шматочками.
У сковороді розігріти олію. Викласти подрібнені овочі, додати томатний соус. Обсмажити протягом 5 хвилин.
Пасерування з овочів додати в каструлю. Продовжувати варити разом ще хвилин 5-7.
Наприкінці приготування домашніх щіт скуштувати суп на смак, додати при необхідності сіль, приправити меленими спеціями, кинути лавровий листок. За бажанням додати подрібнену свіжу зелень.
Смачні борщ із пшоном і білокачанною капустою готові, пригощайтеся на здоров'я! Подачу можна урізноманітнити сметаною. Смачного!