Шоколадна глазур з какао

Для домашніх десертів пропоную зробити шоколадну глазур. Виходить шоколадна глазур із какао в міру густий, вона легко наноситься на поверхню випічки, чудово тримає форму і не тріскається.

Для домашніх солодких десертів (тортів, тістечок, пасок, кексів та маффінів) пропоную зробити шоколадну глазур. Такою глазур'ю можна красиво прикрасити випічку. Цей покроковий рецепт шоколадної глазурі подобається мені простотою та швидкістю процесу. Користуватися глазур'ю можна відразу. Основа нашої глазурі – какао-порошок. Виходить шоколадна глазур із какао в міру густий, вона легко і просто наноситься на поверхню випічки, чудово тримає форму і не тріскається.

Інгредієнти

  • Какао-порошок: 3 ст. ложки
  • Цукор (пудра): 3 ст. ложки
  • Крохмаль картопляний: 1 ст. ложки (без гірки)
  • Вода: 3-5 ст. ложок (крижана)

Приготування

Підготуємо інгредієнти, відміряємо їх у потрібній кількості. Воду за 20 хвилин до початку приготування глазурі можна поставити в морозильник. Вода має бути саме крижаною.

Какао-порошок пересипаємо в невелику миску.

До шоколадного порошку всипаємо цукрову пудру та крохмаль.

Сипучі інгредієнти між собою перемішуємо ложкою або кулінарною лопаткою.

Суміш тепер потрібно просіяти до іншої миски.

У ніжну шоколадну суміш вливаємо 3 столові ложки крижаної води.

Ретельно інгредієнти перемішуємо за допомогою ложки. Виходить густа шоколадна маса.

У цю в'язку шоколадну масу вливаємо ще 1 або 2 столові ложки води, щоб довести глазур до потрібної консистенції.

Користуватися шоколадною глазур'ю з какао можна відразу. Покриваємо глазур'ю кекси, торти чи іншу випічку.

Вдалої роботи на кухні!