Віденські вафлі в електровафельниці

Пропоную до чаювання випекти смачні віденські вафлі в електровафельниці. До столу таку випічку краще подавати із сиропом, варенням чи фруктами, ягодами.

Якщо у вас є така кухонна техніка як електровафельниця, то раджу спекти в ній до чаювання смачні віденські вафлі. У складі тесту для віденських вафель є кефір. Домашні віденські вафлі в електровафельниці на кефірі виходять м'якими та ніжними. До столу таку випічку краще подавати із сиропом, варенням чи фруктами, ягодами.

Інгредієнти

  • Кефір: 200 мл
  • Олія вершкове: 25 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Борошно пшеничне: 150 г

Приготування

Для приготування вафель відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Кефір та куряче яйце повинні бути кімнатної температури, олію розтопити та остудити.

Розбиваємо в миску куряче яйце, підсипаємо до нього цукровий пісок. Інгредієнти збиваємо міксером чи віночком.

У пишну яєчну масу, що вийшла, вливаємо кефір і перемішуємо небагато.

В іншу миску просіюємо борошно пшеничне. Всипаємо до неї сіль, соду та розпушувач для тіста. Сипучі інгредієнти перемішуємо.

У борошняну суміш вливаємо приготовлений склад кефіру і перемішуємо.

У нас вийшло густе та в'язке тісто. Вливаємо в тісто розтоплене, охолоджене вершкове масло.

Знову добре перемішуємо інгредієнти. Тісто для приготування віденських вафель готове.

Розігріваємо панель електровафельниці. Викладаємо на поверхню дві столові ложки приготованого тіста.

Для випікання однієї партії віденських вафель потрібно 3,5 хвилини. Ви ж орієнтуйтеся на властивості вашої електровафельниці.

Домашні віденські вафлі на кефірі в електровафельниці подаємо до столу з улюбленим джемом, шоколадним соусом або просто так. Приємного всім чаювання!