Приготувати смачно і соковито курку можна в мультиварці. Ця техніка чудово справляється з кулінарним завданням. Для рецепту підходять будь-які частини курки, я використовувала стегенця. Виходить смажена курка в мультиварці апетитної, з рум'яною скоринкою та смачною. Запропонувати на стіл можна з будь-яким гарніром з овочів, картоплею, рисом або гречкою.
Інгредієнти
- Стегенця курячі: 2 шт. (або інші частини курки)
- Соус соєвий: 3 ст. ложки
- Соус томатний: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль: 2 щіпки
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Хмелі-сунелі: 0,5 ч. ложки
Приготування
Для того, щоб посмажити у мультиварці курку, підготуємо інгредієнти за списком. Можна, до речі, використовувати готову приправу для курячих страв. Стегенця (або інші частини курки) промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовими рушниками.
Підготовлені стегенця перекладаємо в миску. Всипаємо пару щіпок солі, додаємо паприку та хмелі-сунелі. Втираємо спеції в курку.
У чашу мультиварки вливаємо олію. Включаємо програму «Спека». Перекладаємо в чашу курячі стегенця. Закриваємо мультиварку кришкою. Смажимо курку 15 хвилин.
Стегенця перевертаємо. Знову закриваємо мультиварку кришкою. Продовжуємо смажити курку ще 10 хвилин.
У миску вливаємо соєвий соус. Додаємо томатний соус або кетчуп. Ретельно перемішуємо.
Соус, що вийшов, виливаємо на стегенця.
Мультиварку знову закриваємо кришкою. Встановлюємо програму "Випічка" на 20 хвилин.
У нас вийшла смачна та соковита смажена курка у мультиварці. Подаємо страву на стіл. Приємного для всіх апетиту!