Картопляне пюре з грибами та цибулею

Картопляне пюре кожна господиня робить на власний смак. Мені подобається картопляне пюре з грибами та цибулею. Такий гарнір при подачі можна доповнити овочевим салатом.

З картоплі можна приготувати багато смачних гарнірів, серед яких пюре, мабуть, найпопулярніше. Картопляне пюре кожна господиня робить на власний смак. Мені подобається картопляне пюре з грибами та цибулею, яке підійде для пісних днів. Такий гарнір при подачі можна доповнити овочевим салатом.

Інгредієнти

  • Картопля: 600 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Печериці свіжі: 150 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Візьмемо потрібні інгредієнти для варіння картопляного пюре. Картоплю очищаємо, ополіскуємо під прохолодною водою. Свіжі печериці промиваємо від забруднень. Цибулю очищаємо.

Картоплю нарізаємо у формі великих скибочок. Завантажуємо їх у каструлю, заливаємо водою. Воду на смак солимо. Відварюємо до готовності. З картоплі зливаємо відвар, частину залишаємо.

Картоплю «перетворюємо» на пюре потрібної консистенції.

Тим часом підготуємо цибулю з грибами. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо в сковороду заготовку цибулю. Пасеруємо до м'якості протягом хвилини.

Нарізаємо печериці середніми скибочками. Нарізку із грибів переправляємо до цибулі.

Печериці з цибулею приправляємо за смаком сіллю та перчиком. Обсмажуємо інгредієнти на сковороді приблизно 8 хвилин, інколи перемішуємо.

Підсмаження з печериць з цибулею перекладаємо в картопляне пюре.

Гриби перемішуємо з картоплею.

Ситне картопляне пюре з цибулею та грибами приготоване. Всім смачного!