Розкрити смакові якості страв із м'яса, курки, риби допомагають усілякі соуси. Любителям гострих доповнень до м'яса, напевно, подобається гірчиця, яку легко та просто зробити в домашніх умовах. Давайте приготуємо солодку гірчицю, яка відмінно збагатить смак холодця, шашликів, звичайних сосисок, солоного сала або сальтисона. Домашня солодка гірчиця – чудова пікантна приправа на ваш стіл!
Інгредієнти
- Гірчичний порошок: 50 г
- Мед: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 0,25 ч. ложки
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Оцет винний: 1 ч. ложка (білий)
- Вода: 100 мл
Приготування
Підготуємо інгредієнти за запропонованим списком. Для змішування інгредієнтів візьміть потрібну банку, яка щільно закривається.
Суху гірчицю всипаємо в ємність. Невеликими порціями починаємо вливати звичайну кип'ячену воду. Відразу ретельно перемішуємо. У суміші, що вийшла, не повинно бути грудочок.
У гірчичну суміш всипаємо цукровий пісок, сіль. Додаємо мед. До речі, він має бути рідким. Якщо є необхідність, розтопіть продукт на водяній бані.
Далі в банку вливаємо олію та оцет. В інгредієнтах вказаний білий винний оцет, але якщо його немає, то можна замінити його будь-яким іншим (я взяла яблучний).
Енергійно перемішуємо компоненти соусу до отримання однорідного складу.
Банку із заготівлею гірчиці щільно закриваємо та прибираємо у тепле місце на 12 годин (можна на ніч).
Наша солодка гірчиця дозріла, можна приступати до дегустації. Смачного!