Солодка гірчиця

Давайте приготуємо солодку гірчицю, яка відмінно збагатить смак холодця, шашликів, звичайних сосисок, солоного сала або сальтисона.

Розкрити смакові якості страв із м'яса, курки, риби допомагають усілякі соуси. Любителям гострих доповнень до м'яса, напевно, подобається гірчиця, яку легко та просто зробити в домашніх умовах. Давайте приготуємо солодку гірчицю, яка відмінно збагатить смак холодця, шашликів, звичайних сосисок, солоного сала або сальтисона. Домашня солодка гірчиця – чудова пікантна приправа на ваш стіл!

Інгредієнти

  • Гірчичний порошок: 50 г
  • Мед: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 0,25 ч. ложки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Оцет винний: 1 ч. ложка (білий)
  • Вода: 100 мл

Приготування

Підготуємо інгредієнти за запропонованим списком. Для змішування інгредієнтів візьміть потрібну банку, яка щільно закривається.

Суху гірчицю всипаємо в ємність. Невеликими порціями починаємо вливати звичайну кип'ячену воду. Відразу ретельно перемішуємо. У суміші, що вийшла, не повинно бути грудочок.

У гірчичну суміш всипаємо цукровий пісок, сіль. Додаємо мед. До речі, він має бути рідким. Якщо є необхідність, розтопіть продукт на водяній бані.

Далі в банку вливаємо олію та оцет. В інгредієнтах вказаний білий винний оцет, але якщо його немає, то можна замінити його будь-яким іншим (я взяла яблучний).

Енергійно перемішуємо компоненти соусу до отримання однорідного складу.

Банку із заготівлею гірчиці щільно закриваємо та прибираємо у тепле місце на 12 годин (можна на ніч).

Наша солодка гірчиця дозріла, можна приступати до дегустації. Смачного!