Салат з куркою, пекінською капустою та болгарським перцем

У цьому рецепті готуємо з вами салат із східними нотками з використанням пекінської капусти. Завдяки м'ясу салат виходить досить ситним.

Пропонований покроковий рецепт салату з куркою, пекінською капустою та болгарським перцем можна віднести до східних страв. Салатик виходить досить ситним, легким, він чудово урізноманітнить вечірній перекус як основну страву.

Апетитний салат з куркою, пекінською капустою та болгарським перцем виходить з пікантним смаком, завдяки вдалому поєднанню продуктів та привабливій заправці.

Інгредієнти

  • Куряче філе – варене: 150 г
  • Капуста пекінська: 150 г
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Зелень свіжа: 1/4 пучка
  • Кунжут: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Оцет 6%: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Часник: 2 зубчики

Приготування

Для салату з куркою готуємо необхідний продуктовий набір. З капусти видаляємо верхні листочки, моркву очищаємо. У перцю витягаємо насіннєву коробочку. Часникові зубки очищаємо від лушпиння.

Куряче філе для салату ми відварили заздалегідь у трохи підсоленій воді. Готове куряче м'ясо розбираємо на волокна.

Пекінську капусту нарізаємо тонкими стрічками.

Свіжу морквину подрібнюємо, скориставшись великою теркою.

Ретельно миємо свіжий огірок, залишаємо його у шкірці, нарізаємо для салату у формі тонких смужок.

Солодкий болгарський перець подрібнюємо соломкою.

Необхідні інгредієнти для салату подрібнені, заправимося. У невеликій мисці з'єднуємо олію з соєвим соусом і яблучним оцтом (до речі, яблучний оцет можна замінити винним). Посипаємо цукор, сіль та свіжомелений чорний перець. Додаємо подрібнений часник. Інгредієнти ретельно між собою перемішуємо, готова заправка.

Приготовлену заправку вливаємо до інгредієнтів, додаємо кунжут та порубану зелень.

Залишилося лише перемішати інгредієнти та подати салат відразу до столу. Такий салат із куркою та пекінською капустою рекомендується готувати на один раз, у холодильнику його краще не зберігати.

Соковитий та ситний салат з пекінською капустою, куркою та перцем підготовлений. Частуйтесь на здоров'я!