Щи зі свіжою капустою та грибами

Щи, як відомо, вважаються національною слов'янською стравою. Пропоную вам приготувати борщ зі свіжою капустою та грибами, які виходять дуже смачними.

Щи, як відомо, вважаються національною слов'янською стравою. Зварити смачні домашні борщ можна і зі свіжою капустою, і з квашеною. До складу щей додають овочі, крупи, гриби. Пропоную вам приготувати борщ зі свіжою капустою та грибами, які виходять дуже смачними. Як основу я використовувала м'ясний бульйон, але можна взяти і просто воду, тоді щі вийдуть пісними. Гриби в мене представлені свіжими печерицями. Отже, починаємо варити борщ.

Інгредієнти

  • М'ясний бульйон: 2 л. (або вода)
  • Капуста білокачанна: 400 г
  • Печериці свіжі: 200 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Помідори: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Приправа (сушені трави): за смаком

Приготування

Підготуємо потрібні продукти. Гриби ополіскуємо від забруднень. Очищаємо картопля, моркву з цибулею. Промиваємо томат. До речі, можна помідор замінити томатною пастою.

Тонкими стрічками шаткуємо білокачанну капусту. Заготовку завантажуємо в киплячий бульйон (або воду). Не забуваймо відразу кинути солі до смаку.

Поки вариться капуста, подрібнюємо невеликими брусками картоплю. Запускаємо в каструлю картопляну нарізку через 10-15 хвилин після капусти.

Переходимо до підготовки для щеї овочів та грибів. Подрібнюємо теркою морквину, рубаємо шматочками цибулину. Помідор нарізаємо кубиком.

Свіжі печериці нарізаємо невеликими скибочками-шматочками.

У сковорідці прогріваємо олію. Поміщаємо в сковороду овочеву нарізку та гриби. Спільно пасеруємо до готовності.

Зі сковороди овочевий склад з грибами переправляємо в каструлю. Проварюємо разом ще близько 5-7 хвилин.

В кінці варіння щі приправимо за смаком меленими спеціями. Я додала сушену зелень. Перед подачею щам бажано настоятися 7-10 хвилин.

Щи з грибами зварилися. Подаємо їх до столу із хлібом. Якщо ви готували на м'ясному бульйоні, запропонуйте до страви сметану. Частуйтесь на здоров'я!