Щи, як відомо, вважаються національною слов'янською стравою. Зварити смачні домашні борщ можна і зі свіжою капустою, і з квашеною. До складу щей додають овочі, крупи, гриби. Пропоную вам приготувати борщ зі свіжою капустою та грибами, які виходять дуже смачними. Як основу я використовувала м'ясний бульйон, але можна взяти і просто воду, тоді щі вийдуть пісними. Гриби в мене представлені свіжими печерицями. Отже, починаємо варити борщ.
Інгредієнти
- М'ясний бульйон: 2 л. (або вода)
- Капуста білокачанна: 400 г
- Печериці свіжі: 200 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Приправа (сушені трави): за смаком
Приготування
Підготуємо потрібні продукти. Гриби ополіскуємо від забруднень. Очищаємо картопля, моркву з цибулею. Промиваємо томат. До речі, можна помідор замінити томатною пастою.
Тонкими стрічками шаткуємо білокачанну капусту. Заготовку завантажуємо в киплячий бульйон (або воду). Не забуваймо відразу кинути солі до смаку.
Поки вариться капуста, подрібнюємо невеликими брусками картоплю. Запускаємо в каструлю картопляну нарізку через 10-15 хвилин після капусти.
Переходимо до підготовки для щеї овочів та грибів. Подрібнюємо теркою морквину, рубаємо шматочками цибулину. Помідор нарізаємо кубиком.
Свіжі печериці нарізаємо невеликими скибочками-шматочками.
У сковорідці прогріваємо олію. Поміщаємо в сковороду овочеву нарізку та гриби. Спільно пасеруємо до готовності.
Зі сковороди овочевий склад з грибами переправляємо в каструлю. Проварюємо разом ще близько 5-7 хвилин.
В кінці варіння щі приправимо за смаком меленими спеціями. Я додала сушену зелень. Перед подачею щам бажано настоятися 7-10 хвилин.
Щи з грибами зварилися. Подаємо їх до столу із хлібом. Якщо ви готували на м'ясному бульйоні, запропонуйте до страви сметану. Частуйтесь на здоров'я!