Розсольник з ковбасою та рисом

Мій покроковий рецепт завдяки ковбасі віддалено на смак чимось схожий на солянку. Пропонований варіант супу дуже нескладний у приготуванні.

Розсольник – це, мабуть, одна з найпопулярніших і найвідоміших страв, що належать до традиційної російської кухні. Існує безліч рецептів приготування смачного домашнього розсольника. Класичний розсольник готується зі звичайним м'ясом (це може бути яловичина, курка, свинина, в деяких випадках додаються копченості). Ще одним обов'язковим продуктом для приготування розсольника є перлова крупа.

А я пропоную вам зварити розсольник із ковбасою та рисом. До речі, цілком рис можна замінити перловкою. Мій покроковий рецепт розсольника з ковбасою та рисом завдяки м'ясному виробу віддалено до смаку чимось схожий на солянку. Пропонований варіант супу дуже легкий. Сподіваюся, що така ситна юшка сподобається вам, і вона міцно осяде у вашому раціоні.

Інгредієнти

  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Огірок солоний: 2 шт.
  • Ковбаса копчена: 200 г
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Рис: 70 г
  • Петрушка: 3-4 гілочки (свіжа)
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 2 л

Приготування

Для варіння розсольника беремо потрібні інгредієнти. Очищаємо картоплю, цибулю та моркву. Ковбасу я використала копчену. Рис промиваємо.

Підготовлену картоплю нарізаємо невеликими кубиками, які заливаємо водою та ставимо варитися на плиту. Вода закипіла, варимо нарізку картопляну протягом 5 хвилин, потім додаємо промитий рис. Варимо разом 15 хвилин.

За цей час дрібно наріжемо цибулю, а морквину натрьом.

Відразу підготуємо і інгредієнти, що залишилися. Ковбасу наріжемо у формі кубиків.

Солоні огірки подрібнюємо за допомогою терки.

Нарізку з цибулі та морквяну стружку відправляємо на сковороду, де вже прогріта олія. Обсмажуємо овочеву заготовку до м'якості.

Додаємо ковбасу. Разом прогріваємо інгредієнти 1 або 2 хвилини, щоб ковбаса змогла розкрити свій аромат та смак.

У засмажку з овочів та ковбаси переправляємо подрібнені солоні огірки. Томимо разом 5-7 хвилин.

Приготовлену заготовку зі сковороди відправляємо у каструлю. На цьому етапі потрібно додати 200 мл розсолу в суп. Чекаємо, коли суп закипить, потім знімаємо піну і приправляємо розсольник на свій смак сіллю та меленим чорним перцем. Додаємо лавровий лист, продовжуємо варити ще 5-7 хвилин. Якщо вам суп видасться надто кислим, то відрегулювати його смак можна за допомогою цукрового піску.

Варіння супу добігає кінця, нарізаємо дрібно свіжу петрушку (заздалегідь промиту та обсушену). Додаємо зелену нарізку в суп і відразу вимикаємо його. Даємо нашому розсольнику настоятися під кришкою протягом 10 хвилин, а потім подаємо до столу.

Всім смачного!