Домашній рисовий суп – класика серед перших гарячих страв. Смак рисового супу багатьом знайомий із самого дитинства. Суп з рисом користується заслуженою популярністю, він затребуваний завжди. Моя кулінарна пропозиція – це рисовий суп із куркою. Страва виходить із приємним смаком, вона відмінно впишеться у сімейне меню.
Інгредієнти
- Курка: 300 г (будь-які частини)
- Вода: 2 л
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 40 мл
- Рис: 0,5 ст.
- Сіль за смаком
- Спеції: за перевагою (мелені)
Приготування
Для рисового супу з куркою готуємо потрібні продукти. Куряче м'ясо можна взяти з будь-яких частин тушки.
Куряче м'ясо промиваємо під проточною водою. Перекладаємо курячу заготівлю для бульйону в каструлю, заливаємо водою. Варимо до готовності. Відварене куряче м'ясо витягаємо з каструлі, в бульйон додаємо на свій смак солі.
Картопля для рисового супу пропонуємо нарізати брусочками. Картопляні скибочки переправляємо в курячий бульйон.
Рис добре промиваємо, відправляємо злаковий слідом за картоплею хвилин через 10. Перемішуємо, щоб рис не зібрався в грудочки. Продовжуємо варіння.
Переходимо до підготовки продуктів, що залишилися. Морквину подрібнюємо середньою терткою. Цибулю рубаємо шматочками-скибочками.
Нарізку з цибулі та морквяну стружку викладаємо в розігріту на сковорідці олію. Томимо до м'якості моркви та прозорості цибулі.
Зажарку зі сковороди викладаємо в майже готовий суп. Смаковий тон рисового супу різноманітний меленими спеціями. Доречною в супі буде і нарізка із зелені.
Куряче м'ясо, що охололо на цей момент повністю, нарізаємо шматочками або розщеплюємо смужками. Додаємо куряче м'ясо до рисового супу.
Смачний рисовий суп готовий до роздачі! Розливаємо суп у тарілки, всім приємного апетиту!