Зі свинячої грудинки пропоную зробити смачну закуску. Для рецепту буде потрібно лушпиння цибулі. Зібрати її краще заздалегідь, очищаючи цибулю для повсякденних страв. Апетитна свиняча грудинка в лушпинні цибулі – це справжній м'ясний делікатес, який прикрасить собою будь-яке святкове застілля. У грудинки чудовий пікантний смак завдяки спеціям та часнику. Ось подробиці приготування свинячої грудинки в лушпинні цибулі.
Інгредієнти
- Грудинка свиняча: 600-700 г
- Лушпиння цибулева: 2 великі жмені (приблизно з 5 великих цибулин)
- Вода: 1 л
- Сіль: 120 г
- Часник: 3 зубчики
- Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
- Перець червоний: 0,5 ч. ложки (мелений)
Приготування
Підготуємо для рецепту інгредієнти за списком.
Свинячу грудинку обполіскуємо під холодною водою. Ножиком зіскоблюємо шкірку. Обсушуємо з усіх боків грудинку паперовими рушниками.
У каструлю викладаємо лушпиння від цибулі. Всипаємо до неї всю вказану норму солі.
Цибулеве лушпиння заливаємо холодною водою. Доводимо вміст до кипіння. Потім у каструлю перекладаємо грудинку.
Коли цибульний відвар знову закипить, трохи зменшуємо нагрівання плити і варимо грудинку протягом 30 хвилин.
Остуджуємо грудинку в цибульному відварі. Потім каструлю разом із грудинкою переставляємо у холодильник. Залишаємо в холоді грудинку від 3 до 5 годин. Після закінчення цього часу грудинку дістаємо з відвару цибулі і обтираємо добре паперовими рушниками.
Очищаємо часникові зубчики. Подрібнюємо їх за допомогою спеціального преса (можна скористатися маленькою теркою). Часникову масу змішуємо з червоним та чорним меленим перцями. сумішшю, Що Вийшла, натираємо грудинку з усіх боків.
Свинячу грудинку в спеціях обертаємо харчовою плівкою та прибираємо знову на полицю холодильника. Тримаємо грудинку в холодильнику від 5 годин та довше.
Апетитна свиняча грудинка в лушпинні цибулі готова до дегустації. Частуйтесь!