Гарбуз, запечений у духовці з картоплею

Пропоную приготувати гарбуз, запечений у духовці з картоплею. Виходить дуже ситний гарнір, який доповнить основні страви м'яса, курки, риби.

Запекти в духовці гарбуз можна не тільки із солодкими інгредієнтами (медом чи цукром), але й з овочами. Пропоную приготувати гарбуз разом із картоплею. Виходить дуже ситний гарнір, який доповнить основні страви м'яса, курки, риби. Апетитний гарбуз, запечений у духовці з картоплею, порадує вас своїм ароматом та насиченим смаком. Для рецепту вибирайте гарбуз солодких і соковитих сортів, тоді страва обов'язково знайде своїх шанувальників.

Інгредієнти

  • Гарбуз: 300 г (очищена)
  • Картопля: 400 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Паприка мелена: за смаком

Приготування

Щоб запекти в духовці гарбуз із картоплею, підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо картоплю та гарбуз. Спеції, що використовуються, можна урізноманітнити своїми улюбленими приправами.

Очищений гарбуз нарізаємо у формі невеликих шматочків (брусочків або кубиків).

Картоплю для запікання з гарбузом нарізаємо трохи більше.

Нарізку з гарбуза та картоплі поміщаємо в жароміцну форму для духовки.

Шматочки гарбуза та картоплі поливаємо олією. Я використала соняшникову олію, підійде і оливкова.

Інгредієнти на свій смак солимо, посипаємо меленими спеціями.

Форму із вмістом накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Після цього фольгу прибираємо і продовжуємо запікати гарбуз з картоплею ще 15 хвилин. Готовність овочів перевіряємо ножем. Гарбуз та картопля мають стати м'якими.

Запечений у духовці гарбуз з картоплею вийшов соковитим, смачним і ароматним. Всім смачного!