Плов зі свининою на сковороді

Приготування ситного плову це ціла традиція для кухарів. Пропоную спрощений варіант приготування плову.

Смачний плов із м'ясом — страва багатьох національних кухонь. Приготування ситного плову це ціла традиція для кухарів. Я пропоную вам спрощений варіант. Моя кулінарна пропозиція — плов зі свининою на сковороді, який урізноманітнить обідній перекус чи сімейну вечерю. Смакові якості такого домашнього плову можна регулювати, використовуючи пряні спеції – куркуму, каррі, паприку, суміш мелених перців, сухофрукти чи барбарис.

Мій покроковий рецепт плову зі свининою на сковороді підійде хазяйкам, які люблять прості і водночас ситні страви.

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (м'якоть)
  • Рис пропарений: 1 ст.
  • Вода кип'ячена: 2 ст.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Часник: 2-3 зубки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за перевагою

Приготування

Знайомимося зі списком інгредієнтів та відмірюємо потрібну кількість продуктів для домашнього плову на сковороді. Щоб наш плов не перетворився на кашу з м'ясом, рекомендую використовувати для приготування пропарений рис.

М'якуш свинини нарізаємо шматочками приблизно однакового розміру. Олію розжарюємо на сковороді і відправляємо в нього потім м'ясну заготівлю. Обсмажуємо шматочки свинини на високому нагріві 3-4 хвилини. Волога має випаруватися.

Моркву подрібнюємо тонкою соломкою або крупно натираємо. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками. Овочевою нарізкою доповнюємо свинину. Інгредієнти між собою добре перемішуємо, продовжуючи обсмажування протягом 3-4 хвилин.

Додаємо порцію пропареного рису.

Часникові зубки очищаємо та викладаємо до інгредієнтів. Вміст на сковорідці приправляємо на свій смак сіллю та чорним меленим перцем.

Вливаємо прокип'ячену воду.

Під кришкою готуємо м'ясний плов до остаточного випарювання рідини, рис має стати м'яким.

Подаємо гарячий плов до столу (дозволяється прямо в сковороді). Смачного!