Тефтелі в духовці без підливи

Смачні тефтелі з м'ясного фаршу можна приготувати по-різному. Пропоную використовувати простий покроковий рецепт тюфтель у духовці без підливи.

Смачні тефтелі з м'ясного фаршу можна приготувати по-різному. Деякі господарки вважають за краще запікати тефтелі в духовці. Пропоную використовувати простий покроковий рецепт тефтелів у духовці без підливи, для яких потрібен мінімальний набір продуктів, але смак м'ясної страви анітрохи не страждає. До столу тефтелі у духовці без підливи краще запропонувати з картопляним пюре (або іншим улюбленим гарніром), супроводивши томатним соусом чи овочами.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 400 г
  • Рис: 80 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 0,5 ч. ложки (для змащування дека)

Приготування

Щоб приготувати в духовці тефтелі без підливи, відварюємо рис у великій кількості води (10 хвилин після закипання). Рис трохи промиваємо під холодною водою та відкидаємо на сито. Очищаємо цибулю. Фарш підійде будь-який (зі свинини, яловичини, змішаний).

У робочу миску викладаємо м'ясний фарш. Додаємо до нього відварний рис.

Цибулю найкраще подрібнити за допомогою терки. Цибулеву масу переправляємо до фаршу та рису.

До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце. Склад для тефтелів на свій смак солимо і перчимо.

Добре перемішуємо інгредієнти.

З м'ясної маси, що вийшла, формуємо круглі тефтелі. У мене вийшло 8 штук. Для зручності ліплення долоні краще змочити трохи холодною водою. Деко змащуємо рослинним маслом і кладемо на нього тефтелі. Для запікання підійде форма для запікання.

Заготовки тюфтель відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

М'ясні тефтелі в духовці без підливи вийшли смачними та ситними. Пригощайтеся, приємного апетиту!