Як заморозити домашні котлети

Щоб заощадити час на приготування домашніх котлет, багато господарок вважають за краще заморожувати їх. Про те, як заморозити домашні котлети, розповім у цьому рецепті.

Щоб заощадити час на приготування смачних домашніх котлет, багато господарок вважають за краще заморожувати їх. Такий напівфабрикат із м'ясного фаршу дозволить вам зробити апетитний обід чи вечерю буквально за 20 хвилин. Заморожені котлети досить обсмажити на сковороді під кришкою по 8-10 хвилин з кожного боку. Про те, як заморозити домашні котлети, розповім у цьому покроковому рецепті.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 500 г (зі свинини та яловичини)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 1-2 зубчики
  • Батон (нарізний): 2 скибочки
  • Вода: 100 мл (або молоко)
  • Олія рослинна: 2 ч. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки (або до смаку)
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зробити домашні котлети для заморожування, підготуємо зазначені продукти. Очищаємо цибулину та часник.

Скибочки батона або хліба нарізаємо невеликими кубиками без кірки. Замочуємо хлібний м'якуш у воді чи молоці.

Дрібно шаткуємо шматочками цибулю. Часникові часточки краще пропустити через спеціальний прес. Цибулеву нарізку та часникову масу додаємо у фарш.

Замочений хлібний м'якуш разом із водою переправляємо до фаршу.

Інгредієнти для котлетного складу на смак солимо і присмачуємо чорним меленим перчиком.

Інгредієнти між собою добре перемішуємо. Залишаємо котлетну масу на 20 хвилин.

Формуємо овальні або круглі котлетки бажаного розміру. На обробну дошку надягаємо целофановий мішечок. Розкладаємо котлети.

М'ясні домашні котлети заморожуємо протягом 3-х годин у морозилці. Потім вивертаємо пакет руками так, щоб котлети опинилися всередині. Знову відправляємо котлетні заготовки у морозилку.

Використовуємо заморожений м'ясний напівфабрикат за призначенням. Всім смачного!