Тісто для чебуреків на майонезі

Домашнє тісто для чебуреків на майонезі чудово розкочується в тонкі пласти, воно не прилипає до рук. Чебуреки на такому тесті завжди виходять пухирчастими та хрусткими.

Готуючи чебуреки, кожен кулінар хоче, щоб його тісто було хрумким, а самі вироби вийшли з бульбашками. Щоб у домашніх чебуреків вийшла чудова скоринка, потрібно знати кухарські секрети замісу тіста, від якого залежить і зовнішній вигляд випічки, і його смак.

Є багато рецептів тесту для чебуреків. Я іноді використовую покроковий рецепт тесту для чебуреків на майонезі, з яким у мене завжди виходять апетитні вироби.

Використання в тесті майонезу можна назвати новим віянням у подібній випічці. Як відомо, цей інгредієнт вже у своєму складі містить яйце, сіль. Майонез має низку якостей, які дозволяють зробити роботу з тестом легкою, приємною та зручною.

Домашнє тісто для чебуреків на майонезі чудово розкочується в тонкі пласти, воно не прилипає до рук. Чебуреки на такому тесті завжди виходять пухирчастими та хрусткими.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 500 г
  • Вода: 250 г
  • Майонез: 100 г
  • Сіль: 1 щіпка

Приготування

У потрібній кількості беремо для замісу тіста інгредієнти. Воду потрібно заздалегідь прокип'ятити та остудити.

Воду наливаємо в робочу миску та кидаємо в неї трохи солі.

Викладаємо у воду близько 100 г будь-якого майонезу.

Використовуючи віночок, вміст миски добре перемішуємо до одержання однорідного складу.

Для замісу тіста обов'язково просіюємо борошно пшеничне.

Потроху починаємо засипати муку в рідку масу. Одночасно перемішуємо інгредієнти, продовжуючи працювати віночком.

Коли змішувати інгредієнти стане незручно, переносимо процес замісу на стіл, починаємо м'яти тісто руками.

Працюємо із замісом тесту не менше 10 хвилин. Тісто скочуємо в кулю, накриваємо її рушником і на півгодини відкладаємо убік. За цей час можна підготувати начинку для чебуреків.

Ділимо тісто на однакові кульки-шматочки, які по черзі розкочуємо в тоненькі коржі.

Поміщаємо на коржики начинку і формуємо чебуреки.

Смажимо чебуреки з кожного боку приблизно по 5 хвилин у великій кількості прогрітої олії.

Пригощайтеся на здоров'я найсмачнішими чебуреками, приготовленими на тісті з майонезом. Смачного!