Сливовий пиріг з безе

Сливовий пиріг з пісочного тіста з ніжним безе всередині дуже смачний десерт. Можна також спробувати взяти замість слив інші фрукти, наприклад, абрикоси.

Сливовий пиріг з пісочного тіста з ніжним безе всередині дуже смачний десерт. Сливи для начинки краще використовувати свіжі, не заморожені, тому пекти цей пиріг виходить влітку або на початку осені, коли довкола фруктово-ягідне достаток. Можна також спробувати взяти замість слив інші фрукти, наприклад, абрикоси.

Інгредієнти

  • Борошно: 250 г
  • Олія вершкове: 120 г
  • Цукор: 80 г
  • Сіль: 5 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Крохмаль картопляний: 5-10 г
  • Слива: 200 г

Приготування

Готуємо потрібні інгредієнти для приготування пирога.

Для приготування тіста борошно просіюємо в миску, додаємо 3 столові ложки цукру (60 г) і дрібку солі. Олію розтопимо і теж додамо в миску. Все перемішаємо, отримавши масляно-борошну крихту.

Розділимо яйця на білки та жовтки. Білки приберемо в холодильник, а жовтки помістимо в миску з крихтою, увіллємо ложку холодної води і замісимо м'яке тісто.

Скачати його в кулю, накриємо плівкою і поставимо в прохолодне місце на півгодини, а можна і на годину.

Поки тісто охолоджується, займемося зливами. Розділимо плоди навпіл і видалимо кісточку.

Охолоджене тісто розгортаємо і помістимо у форму, формуючи високі борти. Дно наколемо вилкою. Форму з тестом поставимо в духовку, наперед розігріту до 180 градусів, на 10 хвилин.

Поки випікається корж, потрібно збити яєчні білки з цукром, що залишився, в міцну піну.

Дістанемо форму з духовки, акуратно перекладемо в неї збиті білки і поставимо випікатися на 15 хвилин, поки вони не ущільнять і не набудуть приємного ніжно-кремового відтінку.

Потім, помістимо зверху половинки слив, попередньо перемішавши їх із крохмалем. Крохмаль загусне сік, що виділяється. Якби ми відразу виклали сливи на білки, вони просто потонули б у безі, а так сливи лежатимуть на щільній скоринці. Чи посипати їх зверху цукром, вирішуйте самі. У мене слива кисло-солодка, тому я злегка посипаю її цукром, щоб забрати зайву кислинку. Солодка зливу додаткового цукру не потребує.

Випікаємо пиріг ще 15 хвилин і виймаємо із духовки.

Усього пиріг випікався 40 хвилин. Дамо йому трохи охолонути і виймемо з форми. Пиріг має ніжний смак із тонкою кислинкою та відмінним фруктовим ароматом. Смачного!