Кекс у гуртку в мікрохвильовій печі

Для ранкового десерту пропоную приготувати кекс у кухлі у мікрохвильовій печі. Кулінарні переваги такої випічки – це швидкість процесу випічки та дивовижний смак.

Для ранкового десерту пропоную приготувати кекс у мікрохвильовій печі. Кулінарні переваги такої випічки – це швидкість процесу випічки та дивовижний смак. Апетитний кекс у гуртку в мікрохвильовій печі виходить з пористою структурою, ніжним, м'яким. У складі кексу є какао-порошок, тому кекс виходить з шоколадним ароматом.

При виборі кухля, в якому кекс готуватиметься, враховуйте, щоб його можна було використовувати в мікрохвильовій пічці.

Інгредієнти

  • Какао-порошок: 15 г
  • Цукор: 60 г
  • Борошно пшеничне: 70 г
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Молоко: 40 мл
  • Олія рослинна: 30 г

Приготування

Для приготування відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Продукти мають бути кімнатної температури.

У миску всипаємо цукровий пісок. Додаємо до нього борошно, що просіює. Всипаємо розпушувач для тіста, щіпку солі та шоколадний порошок. Сипучі інгредієнти між собою перемішуємо.

В іншу миску вливаємо молоко. Розбиваємо в нього яйце і додаємо олію без запаху. Інгредієнти збиваємо до однорідної пишної суміші.

У рідку частину пересипаємо сипучу масу і добре перемішуємо. Вийшло густе шоколадне тісто.

У відповідні кружки (2 штуки) викладаємо тісто. Гуртки заповнюємо наполовину.

Ставимо кружки в мікрохвильову піч. Встановлюємо найвищу потужність. Випікаємо 2,5 хвилини.

Коли кекс в кухлі охолоне, подаємо його до столу, прикрасивши цукровою пудрою або полив сиропом (варенням).

Всім смачного чаювання!