Зібралися пекти домашні пиріжки? Пропоную скористатись цим рецептом, щоб замісити швидке тісто для них. Серед інгредієнтів для тесту є кефір і сода. У процесі замісу виходить чудове м'яке, податливе тісто, а пиріжки з нього повітряними, ніжними і смачними. Швидке тісто на кефірі та соді для смажених пиріжків підійде для будь-яких начинок.
Інгредієнти
- Кефір (2,5%): 250 мл
- Яйце куряче: 2 шт.
- Сіль: 1 ч. ложка
- Сода харчова: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 400-450 г
Приготування
За списком беремо потрібні інгредієнти. Увага, кефір має бути теплим.
Яйця розбиваємо в невелику миску і трохи збиваємо їх вилкою.
Теплий кефір переливаємо у глибоку миску. Додаємо масу із яєць.
Далі до інгредієнтів вливаємо порцію олії, додаємо сіль. Ретельно перемішуємо вміст мисці до однорідного стану.
У суміш, що вийшла, всипаємо соду, перемішуємо і трохи чекаємо. Почнеться реакція взаємодії соди з кефіром.
У миску починаємо невеликими частинами просіювати борошно.
Порцію борошна відразу перемішуємо з масою кефіру.
Коли тісто замішуватиме в мисці важко, процес переносимо на стіл. За потреби підсипати ще муки. Тісто має бути м'яким і не липнути до долоні.
Тісто готове, можна відразу використовувати його за призначенням – ліпити та смажити домашні пиріжки з улюбленою начинкою. Смачного!