Млинці на молоці з крохмалем та борошном

Випекти смачні млинці можна не тільки для масляного гуляння, але і для повсякденного перекушування. Млинці на молоці з крохмалем та борошном виходять тонкими та ажурними.

Випекти смачні млинці можна не тільки для святкового масляного гуляння, але і для повсякденного перекушування. Є безліч різноманітних рецептів млинців, поповніть цю колекцію ще одним варіантом замісу тіста, в якому, крім борошна, використовується крохмаль. Домашні млинці на молоці з крохмалем і мукою виходять тонкими, ажурними, вони підійдуть для фарширування улюбленими начинками.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 100 г
  • Крохмаль картопляний: 1,5 ст. ложки
  • Молоко: 250 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 2 щіпки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки (+ для змащування сковороди)

Приготування

Для млинця візьмемо інгредієнти за списком. Молоко має бути теплим. Для більшої кількості млинців просто збільште кількість продуктів.

Для початку змішаємо у мисці всі сипкі інгредієнти. Це — цукор, сіль, просіяне борошно та крохмаль.

У суміш, яка в нас у результаті вийшла, розбиваємо курячі яйця.

Інгредієнти перемішуємо за допомогою ручного вінця.

У борошняну суміш невеликими порціями вливаємо тепле молоко. Інгредієнти одразу перемішуємо віночком.

У процесі наших дій вийшло однорідне тісто без грудочок, в яке слід одразу влити олію. Знову перемішуємо тісто млинця і залишаємо його на 10 хвилин «відпочити».

Розігріваємо поверхню сковороди. Змащуємо її олією (тільки перед першим млинцем). Розподіляємо по сковороді порцію млинця. Смажимо млинець з кожного боку на помірному вогні приблизно по хвилині з кожного боку.

Смачні млинці на молоці з крохмалем та борошном готові. Подаємо їх до столу із солодким соусом, сметаною. Смачного!