Приготувати домашні млинці з дірочками – це, мабуть, мрія будь-якої господарки. Від такої випічки не відмовляться і ласуни, і справжні гурмани. Звичайно ж, у кожного кулінара свої секрети у приготуванні тесту для ажурних млинців. Ось мій покроковий рецепт тесту на млинці з дірочками, яким я користуюся не тільки в масляний тиждень, а й у будні чи вихідні.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 160 г
- Цукор: 40-50 г
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Молоко: 500 мл
- Яйце куряче: 2 шт.
- Сода харчова: 1 ч. ложка
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 40 мл
Приготування
Підготуємо для замісу млинцевого тіста необхідні продукти. Молоко має бути кімнатної температури.
В об'ємну робочу миску просіюємо борошно пшеничне. Додаємо до борошна соду, перемішуємо сипучі інгредієнти. Миску з вмістом залишаємо осторонь.
В іншу миску засипаємо цукровий пісок та сіль. Заливаємо спеції молоком та перемішуємо.
У молоко по черзі розбиваємо курячі яйця, знову інгредієнти змішуємо.
У молочну суміш починаємо додавати порціями підготовлене борошно, відразу змішуючи його з рідкою основою тіста.
У нас вийшло млинце, в яке ми додаємо столовий оцет, перемішуємо, а потім вливаємо олію.
Ретельно змішуємо склад тіста і даємо йому "відпочити" протягом 10 хвилин.
Млинце готове, можна приступати до приготування тонких виробів на розпеченій сковороді. Млинці виходять ажурними, з дірочками.
Вдалою вам та легкої випічки домашніх млинців!