Тісто на млинці з дірочками

Приготувати домашні млинці з дірочками – це, мабуть, мрія будь-якої господарки. Ось мій покроковий рецепт тесту на млинці з дірочками, яким часто користуюся.

Приготувати домашні млинці з дірочками – це, мабуть, мрія будь-якої господарки. Від такої випічки не відмовляться і ласуни, і справжні гурмани. Звичайно ж, у кожного кулінара свої секрети у приготуванні тесту для ажурних млинців. Ось мій покроковий рецепт тесту на млинці з дірочками, яким я користуюся не тільки в масляний тиждень, а й у будні чи вихідні.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 160 г
  • Цукор: 40-50 г
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Молоко: 500 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сода харчова: 1 ч. ложка
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 40 мл

Приготування

Підготуємо для замісу млинцевого тіста необхідні продукти. Молоко має бути кімнатної температури.

В об'ємну робочу миску просіюємо борошно пшеничне. Додаємо до борошна соду, перемішуємо сипучі інгредієнти. Миску з вмістом залишаємо осторонь.

В іншу миску засипаємо цукровий пісок та сіль. Заливаємо спеції молоком та перемішуємо.

У молоко по черзі розбиваємо курячі яйця, знову інгредієнти змішуємо.

У молочну суміш починаємо додавати порціями підготовлене борошно, відразу змішуючи його з рідкою основою тіста.

У нас вийшло млинце, в яке ми додаємо столовий оцет, перемішуємо, а потім вливаємо олію.

Ретельно змішуємо склад тіста і даємо йому "відпочити" протягом 10 хвилин.

Млинце готове, можна приступати до приготування тонких виробів на розпеченій сковороді. Млинці виходять ажурними, з дірочками.

Вдалою вам та легкої випічки домашніх млинців!