Драники по-білоруськи

Давайте почастуємо смачними білоруськими оладками картопляними, які готуються на раз-два з використанням сковороди.

Картопля — мабуть, найпопулярніший і популярний продукт харчування, з якого можна приготувати бюджетні, ситні, а головне смачні страви. Давайте почастуємо смачними білоруськими оладками картопляними, які готуються на раз-два з використанням сковороди. Апетитні драники по-білоруськи – чудовий варіант для швидкого перекусу разом зі сметаною або іншим улюбленим соусом.

Картопля у процесі підготовки тесту потрібно буде подрібнити. Я зазвичай використовую терку з дрібними поділами, але підійде і кухонний комбайн, тим більше, що така техніка є на кухні практично у кожного.

Рекомендуються взяти в якості основного інгредієнта для оладок картопля, що містить багато крохмалю. Але цей критерій – не обов'язковий.

Інгредієнти

  • Картопля: 7-8 шт. (невеликий)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за перевагою
  • Олія рослинна: 40 мл (для смаження)

Приготування

Візьмемо за списком необхідні продукти. Картоплю та цибулину очищаємо. Підбираємо відповідну сковороду для смаження картопляних оладок.

Для подрібнення використовуємо терку. Картопляну масу, що вийшла, обов'язково віджимаємо від зайвої рідини. Простіше користуватися для цієї «операції» марлею, складеною в 2-3 шари.

Аналогічним кулінарним способом чинимо і з цибулею.

«Сполучні ланки» між інгредієнтами – сире куряче яйце та борошно. Доповнюємо даними інгредієнтами картопляно-цибулеву масу.

Регулюємо смак майбутніх картопляних оладок за допомогою солоної спеції та меленого перчика.

Беремо для перемішування інгредієнтів звичайну столову ложку. Змішуємо до отримання в'язкого тіста. Густоту можна «підкоригувати» мукою.

Прогріваємо в сковороді олію. Формуємо драники за допомогою ложки, викладаючи порцію однорідного тіста у гарячий фритюр. Смажимо з кожного боку. Оболонка оладок має набути приємного насиченого кольору.

Прибрати надлишки олії з картопляних оладок можна за допомогою паперових рушників.

Приємного для всіх апетиту!