Томатно-цибулевий соус на зиму

Поповніть колекцію заготовок на зиму смачним соусом із томатів та цибулі. Такий томатно-цибулевий соус на зиму чудово доповнить страви з макаронних виробів, картоплі.

Поповніть колекцію заготовок на зиму смачним соусом із томатів та цибулі. Такий томатно-цибулевий соус на зиму відмінно доповнить страви з макаронних виробів, картоплі, а також можна використовувати для варіння борщів або тушкування овочів.

Запропонованої кількості інгредієнтів вистачить для 2 літрів соусу. Заздалегідь підготуйте банки та кришки, їх потрібно буде простерилізувати.

Інгредієнти

  • Помідори: 2 кг
  • Цибуля ріпчаста: 600 г
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Оцет 9%: 3 ст. ложки
  • Сіль: 1,5 ст. ложки
  • Гвоздика в бутонах: 5 штук
  • Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки

Приготування

Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Помідори добре промиваємо, цибулю очищаємо.

Розрізаємо помідори на невеликі скибочки, щоб їх було зручно подрібнювати в м'ясорубці.

Закладаємо часточки помідорів у чашу м'ясорубки, подрібнюємо до отримання ось такого томатного пюре.

Томатне пюре переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і після закипання проварюємо на помірному нагріванні 10 хвилин.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Цибулеву заготовку перекладаємо в каструлю в томатне пюре.

Вміст доповнюємо сіллю, гвоздикою, чорним меленим перцем. Перемішуємо, у такому складі варимо ще 20 хвилин.

У соус додаємо цукровий пісок та вливаємо столовий оцет. Томимо соус ще протягом 10 хвилин.

Готовий томатно-цибулевий соус розкладаємо у підготовлені стерилізовані банки, закручуємо кришками.

Банки перевертаємо, укутуємо ковдрою і чекаємо, коли вони повністю охолонуть. Потім для зберігання переносимо соус у прохолодне місце. Смачних вам заготовок!