Салат з огірків, що переросли на зиму

Пропоную вам зробити салат з огірків, що переросли на зиму, які будуть доречними до вечері разом з картоплею або м'ясними стравами.

Напевно, багато дачників не встигають своєчасно зняти з грядки врожай огірків. Не потрібно поспішати і викидати такі перезрілі плоди, їх можна використовувати для заготівлі смачних салатів на зиму. Пропоную вам зробити салат з огірків, що переросли на зиму, які будуть доречними до вечері разом з картоплею або м'ясними стравами.

Вихід салату – 1 л.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 1 кг (перерослі)
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 15 г
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Оцет 9%: 35 мл

Приготування

Для салату використовуються великі і огірки, що переросли, але вони не повинні бути м'якими і підгнилими. Рекомендується огірки замочити перед реалізацією рецепту у холодній воді. Вимірюємо за списком необхідні спеції.

Промиваємо огірки під проточною водою. Зрізаємо кінчики та подрібнюємо плоди у формі напівкілець.

Очищаємо цибулю і нарізаємо її для салату півкільцями.

До нарізки з огірків та цибулі додаємо цукровий пісок та сіль у зазначених пропорціях. Вливаємо олію та оцет.

Інгредієнти салату огіркового добре перемішуємо і залишаємо в такому положенні на півгодини. За цей час підготуйте банки, їх потрібно простерилізувати, а кришки для них прокип'ятити.

Салат з огірків із цибулею перекладаємо у стерилізовані банки.

На банки із салатом накидаємо металеві кришки. Ставимо банки із салатом у каструлю, на дно якої потрібно покласти тканинну серветку. Повністю заповнюємо каструлю гарячою водою і стерилізуємо банки із салатом 15 хвилин.

Після стерилізації банки фіксуємо кришками. Заготівлю повністю остудити, поставивши банки на кришки і укутавши ковдрою. Такий салат з огірків, що переросли, рекомендується зберігати до зими в прохолодному місці.

Смачних вам заготовок на зиму!