Солянка з капусти на зиму

Цей покроковий рецепт солянки з капусти на зиму обов'язково стане в нагоді хазяйкам, які роблять заготівлі з овочів. Смачна солянка виходить ніжною за консистенцією.

Цей покроковий рецепт солянки з капусти на зиму обов'язково стане в нагоді хазяйкам, які роблять заготівлі з овочів. Апетитна та смачна солянка з капусти з огірками виходить ніжною за консистенцією. Її можна поставити до столу як самостійну закуску або доповнити такою заготівлею картопляний гарнір.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить приблизно 3 л заготовки. Для зберігання підготуйте банки, їх потрібно буде зручно простерилізувати, а кришки для них прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 750 г
  • Огірок свіжий: 500 г
  • Помідори: 750 г
  • Цибуля ріпчаста: 500 г
  • Морква: 500 г
  • Солодкий болгарський перець: 250 г
  • Цукор: 100 г
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Оцет 9%: 50 мл
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Лист лавровий: 1 шт.

Приготування

Візьмемо за списком необхідні продукти для зимової заготівлі. Овочі очистити та обполоснути прохолодною водою.

Цибулю нарізаємо середніми за розміром шматочками. Заготівлю з цибулі перекладаємо в каструлю, на дно якої влити олію.

Доповнюємо цибулю морквиною, подрібненою на великій тертці.

Білокочанну капусту тонко шаткуємо. Капустяну нарізку перекладаємо до інших інгредієнтів у каструлю.

Солодкий болгарський перець, очищений від насіння, шаткуємо брусочками. Додаємо перчик у каструлю.

Аналогічно брусками нарізаємо свіжі огірки.

Із овочів залишилися помідори. Нарізаємо їх невеликими кубиками. Додаємо до загального складу в каструлю.

Інгредієнти посипаємо цукром та сіллю. Вливаємо столовий оцет. Кидаємо горошини чорного перцю та лавровий лист.

Овочевий склад перемішуємо. Доводимо на плиті до кипіння. Потім зменшуємо нагрівання, гасимо солянку 40 хвилин, іноді перемішуємо.

Готову солянку з капусти перекладаємо в підготовлені стерилізовані банки, щільно фіксуємо кришками.

Заготівлю перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом чи ковдрою. Повністю остуджуємо. Зберігати краще в коморі. Смачних вам заготовок!